Til hovedinnhold
Nyhet–To av tre apper lastes aldri ned fra App Store

–To av tre iOS-apper «dør» i App Store

Appene blir hverken lastet ned eller anmeldt.

Finn Jarle Kvalheim

Har du tenkt på hvordan du oppdager favoritt-appene dine? For mange skjer det ved at en spennende app dukker opp på forsiden av App Store eller Google Play. Anbefalinger fra venner er uten tvil også viktig. Et tysk selskap har nå funnet ut at denne typen spredning kommer veldig få apper til gode.

400 000 av 650 000 apper er «døde»

Faktisk skal det være så mange som 400 000 apper som står utenfor det gode selskap i Apples App Store. Appene har aldri blitt lastet ned og har aldri mottatt anmeldelser. Dermed dukker de heller aldri opp i topplistene, og du kan være rimelig sikker på at de du kjenner heller ikke har hørt om dem.

Totalt beregnes det nå at det er omkring 650 000 apper i App Store. Dermed er det snakk om nærmere to tredeler av hele innholdet i applikasjonsbutikken som lastes opp uten å bli lastet ned av brukere.

Kilden til tallene er det nylanserte analyseverktøyet Apptrace fra det tyske selskapet Adeven.

Les også: 25 milliarder nedlastinger fra App Store

Kun noen svært få apper som lastes ned

– Faktisk er det kun et par tusen apper som blir lastet ned noe særlig, forteller sjef for selskapet, Christian Henschel til nettstedet gigaom.com. Han begrunner påstanden med at Apples lukkede univers gjør det vanskelig å finne appene andre ikke alt har sett.

Den svake søkefunksjonen i nettbutikken skal være hovedgrunnen til at topplistene er så dominerende når folk skal oppdage nye apper.

Koster penger å selge apps

Selskapene som troner på toppen av applistene er dessuten ofte de samme som bruker bøttevis av penger på å komme seg dit, hevder han.

– Er du en liten, uavhengig, app-utvikler er det virkelig vanskelig å bli oppdaget, konkluderer han.

Les også: Prøv en rykende fersk iPhone-app

Har du funnet en app som ingen andre har hørt om? Syng ut i forumtråden under.

(Kilde: gigaom.com)

annonse