Nyhet

Verdens største søkemotor får ny design

Se hvordan nye Google.no blir.

Verdens mest besøkte Internettside er i ferd med å bli ny. Vi snakker selvsagt om Google, og når de nå skal endre på designen sin følger de den samme minimalistiske trenden som stadig flere teknologiselskaper omfavner. Filosofien er å kvitte seg med glorete farger, skyggelegging og detaljer, og inn med lysere pastellfarger og et flatere inntrykk.

Heller ikke fonten i logoen er spart, og selv om endringene er minimale er dette et modig trekk av Google. De seks bokstavene som utgjør logen er tross alt verdenskjente.

Til BBC beskriver en teknologianalytiker i Forrester, Sarah Epps, situasjonen Google står overfor:

– Endringene Google gjør er svært diskré, og dette kommer av at de i liket mad andre store selskaper er helt avhendige av kundenes lojalitet. De ønsker ikke å gjøre noe som kan fremmedgjøre seg for sine trofaste kunder.

Borte er den sorte menylinjen som har klamret seg fast øverst i søket.

Ikke bare logoen

Google håper de kan gjøre applikasjonene sine mer brukt ved å samle de bak en knapp.

Google spiller klart på gjenkjennelsesfaktorene fra Android og iOS når de også presenterer en ny applikasjonsmeny med ikoner. I denne har selskapet samlet tjenestene som tidligere lå i den sorte tekst-menylinjen øverst på siden.

Både YouTube, Maps, og Gmail er blant applikasjonene som nå er flyttet ennå et knappetrykk unna, men Google mener kanskje det er verdt omveien for å få en renere forside.

Yahoo! og Bing har også pusset opp logoene sine. Foto: Yahoo!, Microsoft

Ifølge Google skal den nye applikasjonsmenyen gjøre det mer sømløst for brukerne å hoppe mellom selskapets ulike tjenester, og fjerne distraherende elementer når de først er inne i en app

Google har allerede startet å rulle ut endringene på tjenestene sine, men det kan ennå ta litt tid før alle får beundre det nye designet.

Søkemotorkongen er forøvrig ikke den eneste som fornyer seg. Tidligere i høst har både Microsofts Bing, og Yahoos søk også fått et nytt mer minimalistisk ansikt utad. Googles nåværende design stammer fra 2010.

Google driver ikke bare med søketeknologi:
Med Googles lille Chromecast kan du enkelt strømme videoinnhold til TV-en av hjertets lyst >>

(Kilder: Google, BBC, The Verge)

Les også
Russlands søkekonge er død
Les også
Hevder Google jobber med anonymiserings-teknologi
Les også
Andungen som gjør deg helt anonym har slått alle rekorder
annonse