Til hovedinnhold

Lager nytt superglass for mobiler

Er så fleksibelt at det kan rulles sammen, lover skaperne av Gorilla Glass.

Finn Jarle Kvalheim
Cornings nye Willow Glass skal være svært fleksibelt.

Du har muligens ikke hørt om Corning før, men du har sannsynligvis tatt i produktene deres. Selskapet lager nemlig Gorilla Glass, en svært tynn og sterk glassvariant som brukes i mange smartmobiler. Nå jobber selskapet med Willow Glass – som skal være enda tynnere og mer flesibelt.

Produsenten beskriver glasset som papirtynt, og meningen er faktisk at glasset skal kunne produseres og transporteres på rull, på samme måte som avispapir.

Godt egnet til moderne former

Fullt så fleksibelt vil glasset neppe bli i vanlig bruk, ettersom glasset er avhengig av sterk varmebehandling for å bli så medgjørlig at det kan rulles opp. Dette er likevel en stor nyhet i forhold til dagens glassproduksjon, der alt skjer plate for plate.

Fordi det nye glasset er så medgjørlig mener Corning at det vil være ekstra godt egnet til utstyr som har avrundingede kanter eller skjermer med bøy i, så som Nexus-telefonene fra Samsung.

Les testen av Samsung Galaxy Nexus

Kan gi tynnere mobiler

At glasset er ekstremt tynt hjelper også til når mobilene skal krympes videre. Noen av dagens tynneste mobiltelefoner er rundt 7 millimeter tykke, og da sier det seg selv at alle monner drar.

Dette er imidlertid ikke alle fordelene ved å ha supertynt glass over skjermen. To fordeler vi alt har fått demonstrert gjennom Cornings to Gorilla Glass-varianter er at det skal mindre lys til for å trenge gjennom så tynt glass. Dermed kan skjermer bli mer lyssterke uten å bruke mer strøm.

Ved at utsiden på glasset ligger nærmere skjermen skapes også en imponerende effekt der det ser ut som skjermbildet nærmest ligger utenpå enheten.

(Kilde: bgr.com)

Mer om
annonse