Nyhet

Slik sender du hemmelige meldinger på Facebook Messenger

Meldingsappen har fått ende-til-ende-kryptering som gjør at selv ikke Facebook kan snoke.

I juli i år meldte vi at Facebook var i ferd med å teste ut ende-til-ende-kryptering i Messenger-appen sin, som skulle legge til rette for snoke-fri kommunikasjon. Nå har Facebook bekreftet overfor nettstedet Wired at krypteringen er rullet ut til alle Messenger-brukere.

Den nye funksjonen er valgfri og kan aktiveres via et eget «hemmelige samtaler»-valg i menyen i Messenger-appen, som tar deg videre til en glidebryter du kan skru av og på.

Idiotsikre samtaler

Facebook startet utrullingen av funksjonen allerede for noen uker siden, og nå skal den altså være på plass for de samtlige av de rundt 900 millioner Messenger-brukerne.

Ende-til-ende-kryptering hindrer alle utenforstående, inkludert Facebook selv eller etterretningsbyråer, i å få innsyn i kommunikasjonen. Meldingene vil ifølge Facebook bare kunne leses på én enhet tilhørende den du kommuniserer med.

Slik ser den hemmelige samtalefunksjonen ut. Trykk for større versjon.

De hemmelige samtalene kan altså fritt aktiveres og deaktiveres inne i selve Messenger-appen, og mens man er i en samtale kan man også stille inn hvor lenge hver melding vil være synlig i samtalevinduet, som et ekstra sikkerhetslag. Man kan i tillegg slette alle de hemmelige samtalene sine i etterkant.

Facebook skal nå gjøre det lettere å bruke tjenesten til kjøp og salg: Det skal de gjøre ved hjelp av en helt ny nettmarkedstjeneste »

(Via Engadget)

Les også
Messenger lar deg nå ha videosamtaler med flere personer samtidig
Les også
Slik skal Facebook luke ut alle søppelnyhetene
Les også
Med denne tjenesten kan du kjapt slette deg helt fra Internett
Les også
Dette er Googles nye videoapp til mobilen
Les også
Messenger har nå fått bedre støtte for 3D Touch-teknologien
Les også
Snart kan du kryptere Messenger-meldingene dine
annonse