Til hovedinnhold

Google-ingeniør advarer mot de nyeste USB-kablene

Går hardt ut mot billigkabler som ikke følger spesifikasjonene.

OnePlus

De første mobiltelefonene som benytter den nye USB Type-C-kontakten har begynt å dukke opp, med blant andre Huawei Nexus 6P og Nexus 5X som to av de første på markedet. Den mest synlige forskjellen mellom Micro-USB, som brukes i de fleste av dagens mobiltelefoner, og USB Type-C, er at kontakten kan snus begge veier.

Leung har anmeldt en rekke av USB-kablene som selges på Amazon. Foto: Skjermbilde fra Amazon.com

Ny USB-plugg betyr at du trenger nye ladekabler til telefonen din – men ifølge Benson Leung som jobber som ingeniør hos Google er det ikke likegyldig hvilken kabel du velger. Det skriver Android Authority.

Velger du feil kabel, kan du i verste fall ødelegge telefonen, laderen eller PC-en din.

Følger ikke spesifikasjonene

Leung har blant annet jobbet med utviklingen av Googles Chromebook Pixel, og er mer enn gjennomsnittlig opptatt av USB-kabler. Tidligere i november gikk han ut og advarte mot billigkabler, og som sitt korstog mot dårlige kabler har han begynt å bestille USB-C-kabler fra Amazon.com for å sjekke om de er gode nok.

Han har så skrevet produktanmeldelser av alle kablene. Du finner alle anmeldelsene på hans profilside på Amazon her.

Denne kabelen fra OnePlus kan skade utstyret ditt, mener Leung. Foto: OnePlus

Den siste kabelen han nå advarer mot, er USB-C-kabelen og adapteren fra OnePlus.

– Kjøp IKKE denne USB Type-C til Type-A-kabelen fra OnePlus. Den følger ikke spesifikasjonene, og kan føre til skade på laderen, huben eller PC-ens USB-port hvis du bruker den med Chromebook Pixel, Nexus 6P eller Nexus 5X, skriver Leung på sin Google+-profil.

Årsaken er at USB Type-C nå støtter ladestrøm på opptil 3 ampere (A). USB Type-C-kabler skal inneholde en motstand som gjør at enheten du kobler til forstår at den er koblet til en eldre lader. Mangler denne motstanden vil enheten du lader kunne forsøke å trekke mer strøm fra den gamle laderen enn det den kan takle. USB Type-C kabler som er produsert etter de riktige spesifikasjonene vil ha denne motstanden, og da vil ladestrømmen reduseres til 1,5 eller 2,4 A.

Ifølge Leung mangler mange av kablene som er i salg denne motstanden helt, eller bruker en 10 kΩ-motstand i stedet for en på 56 kΩ, som er korrekt.

OnePlus mener kabelen er trygg.

– OnePlus USB Type-C-kabelen og adapteren er i samsvar med USB 2.0 og Type-C 1.0-protokollene. De kan trygt brukes med OnePlus 2 til å overføre data og til å lade telefonen, skriver kommunikasjonssjef Bridget Hickey i OnePlus i en e-post til Tek.no.

Les mer: Ny Nexus kan bli starten på massiv laderutskiftning »

Her kan du lese mer om USB Type-C og USB 3.1:
GUIDE: Slik henger ting sammen i USB-verdenen » (Tek Ekstra)

(Kilder: Android Authority, Benson Leoung)

Mer om
annonse