Til hovedinnhold

Nå har Facebook «stjålet» enda mer fra Snapchat

Henter stadig flere funksjoner fra den populære meldingsappen.

Skjermdump/YouTube

Facebook har i lengre tid siklet på meldingsappen Snapchat, som de faktisk tilbød over 18 milliarder kroner for i 2014. Snapchat har imidlertid ikke latt seg selge, og som en «plan B» har Facebook tilsynelatende begynt å «stjele» funksjoner fra tjenesten. Dette har de tydeligvis ikke tenkt å slutte med.

Som blant andre TechCrunch og The Verge melder skal Facebook være i ferd med å teste ut en ny kamerafunksjon til mobilappen sin som definitivt minner en del om noen av kjernefunksjonene i Snapchat.

Massevis av filtre

Den nye kamerafunksjonen skal bli tilgjengelig direkte fra nyhetsstrømmen i Facebook-appen og gir brukere mulighet til å legge ulike typer filtre på bildene, blant annet animerte selfie-maskiner, heldekkende grafiske effekter, geofiltre, hatter, klær og andre ting.

Mange ulike grafiske filtre er blant de nye kamerafunksjonene.
Skjermdump/YouTube

Facebook leker seg også med en ny type «reaktivt» filtre som responderer på bevegelsene til brukeren på ulike, kreative måter. Disse kan arte seg som for eksempel stjernelignende formasjoner man kan flytte rundt på ved å veive med armene.

I beste Snapchat-stil vil bilder du sender til venner også forsvinne etter en gitt tidsperiode, nærmere bestemt om ikke vennene dine starter en samtale om bildet eller videoen innen 24 timer etter at den er sendt.

Begrenset testing ennå

De nye funksjonene blir tilgjengelig via et nytt kameraikon som skal befinne seg i det øverste venstre hjørnet i nyhetsstrøm-vinduet i Facebook-appen, men det skal også bli mulig å åpne den ved å sveipe mot høyre på hovedskjermen.

Den Snapchat-lignende kamerafunksjonen er ennå i en tidlig testfase for et begrenset antall brukere, men Facebook uttalte overfor TechCrunch at intensjonen er å lansere funksjonen globalt til alle brukere etter hvert. Det er uvisst når dette vil skje. Under kan du se en demonstrasjonsvideo av funksjonen lagt ut av TechCrunch-journalist Josh Constine.

Snapchat har nylig lansert sitt første maskinvareprodukt: Disse solbrillene inneholder et kamera »

annonse