Til hovedinnhold

Snart lanserer Zotac «VR-ryggsekken» sin

VR GO gjør VR-opplevelesen trådløs, om du ikke har noe imot litt vekt på ryggen.

Zotac

Et av de nye produktsegmentene som VR-brillene har gitt opphav til er såkalte VR-ryggsekker – PC-er som henger på ryggen i den hensikt å gjøre VR-brillene trådløse. Zotac viste frem en prototype på et slikt produkt på Computex-messen i juni, og nå melder selskapet at produktet er på vei.

VR GO Backpack, som Zotac så passende har døpt innretningen sin, er en kraftig forbedret utgave av prototypen selskapet demonstrerte i sommer.

Solid innmat

Produktet det dreier seg om er altså en PC som er spesialdesignet for å kunne bæres på ryggen på en relativt ergonomisk måte, og som gjør at du unngår å snuble i kablene som er festet til VR-hodesettet.

Av tekniske spesifkasjoner byr VR GO byr på Intel i7-6700T-prosessor, et skjermkort av typen GTX 1070 med 8 GB videominne, og 16 GB minne. Den er altså ingen sinke. To batterier på 6600 mAh hver er også på plass, og tilkoblingsmulighetene omfatter tre HDMI 2.0-porter, to DisplayPort 1.3-porter og seks USB 3.0-porter.

Dette følger med i pakken.
Zotac

To timers spilletid

Batteriene skal gi en spilletid på opptil to timer og kan kjapt byttes ut slik at du unngår lange avbrudd i spillingen. Det følger med en dokkingstasjon som kan brukes til å lade batteriene. Rykksekken har også en lett synlig LED-indikator som gjør at du enkelt kan se hvor mye batteritid du har igjen.

VR GO skal ifølge Zotac være stillegående, og reimer både over skuldrene og rundt livet skal sørge for at den sitter godt fast på en komfortabel måte. Med tanke på at VR kan være fysisk slitsomt i utgangspunktet, og at selve VR-brillene også veier litt, spørs det hvordan produktet faktisk vil slå an i praksis.

Pris og lanseringsdato er ennå ikke kjent.

Men blir produkter som Zotacs ryggsekk-maskin snart overflødige?
HTC Vive kan bli trådløs veldig snart »

annonse