Tek.no

Nyhet

Apple vil ha slutt på knapper som dette

Nå spørs det om Candy Crush fortsatt vil toppe listene.

skjermdump
10 Juni 2014 16:33

Freemium-mobilspill som Candy Crush, Clash of Clans, Hay Day og Farm Heroes topper «mest innbringende»-listen i Apple App Store akkurat nå. Det gjør de til dels fordi mange synes spillene er morsomme tidsfordriv, men også fordi spillerne blir oppfordret til å «verve» vennene sine for å få diverse bonuser. Det kan for eksempel være ekstra liv, flere karakterer eller en sum med lekepenger som kan brukes i spillet.

Nå melder imidlertid Tech Crunch at Apple har begynt å slå ned på denne praksisen. Heretter virker det som om mobilspillene ikke skal få lov til å be spillerne om å dele ting i sosiale medier i bytte mot bonuser. Ei heller vil det være tillatt å tilby bonuser for å se reklamefilmer for andre spill.

Slutt på incentiver

En an spillutviklerne som Tech Crunch har snakket med, fikk sin app brått avvist da vedkommende la ut en liten oppdatering. Da utvikleren ba om en forklaring fra Apple, fikk vedkommende til svar at Apple ville oppdatere sine retningslinjer.

«Innimellom dukker det opp apper i App Store som later til å være i overensstemmelse med retningslinjene... Fremover vil det være hensiktsmessig å fjerne alle former for vurderinger som gir incentiver, eller reklamevisninger etc.» heter det i svaret fra Apple.

Tech Crunch mener at dersom Apple gjør alvor av dette, vil flere av dagens mest populære spill, som Candy Crush, også få merke det. De må finne nye måter å tjene penger på, og nye måter å få brukerne til å gi positive vurderinger («rating») i App Store. Ikke minst blir de tvunget til å tenke nytt for å klatre til topps i listene og havne høyt i søkemotorene. Med andre ord vil de nye Apple-retningslinjene «level the playing field», altså gi apputviklerne jevnere konkurransevilkår enn det som er tilfellet i dag.

Apple fjerner marijuana-spillet:
Tvinger Weed Firm vekk fra førsteplassen i App Store »

(Kilde: Tech Crunch)

annonse