Til hovedinnhold

Dette «selfie»-bildet slår det meste

Dansk jagerpilot fanget sjeldent øyeblikk.

RDAF

Takket være mobilkameraene sitt inntog har såkalte «selfie»-bilder blitt ekstremt populært og florerer på Internett i alle mulige varianter, både kreative og mindre kreative.

Noen selfie-bilder får ekstra stor oppmerksomhet, slik som Ellen Degeneres' kjendis-selfie under Oscarutdelingen, et påfunn som satte ny Twitter-rekord i antall republiseringer.

Om du ikke ble særlig begeistret for dette bildet kan nettstedet Gizmodo nå melde om et ganske så stilig selvportrett tatt høyt opp i luften som foreviget et spesielt øyeblikk.

Rakett i svevet

En dansk F-16-pilot knipset nemlig et bilde av seg selv akkurat idet han fyrte av en luft-til-luft-rakett av typen SideWinder. Bildet ble publisert på The Aviationist, som er en nettside for flyrelatert innhold drevet av en pilot.

Selfie-bilder av jagerpiloter er relativt vanlig, men ifølge The Aviationist er dette bildet unikt nettopp fordi det fanger avfyringen av en luft-til-luft-rakett, noe som er en ganske uvanlig begivenhet.

Som et bevis på at bildet ikke var manipulert ble det det også publisert en video av hele seansen. Denne videoene kan du se under.

Det er ikke problemfritt å ta selfie-bilder: Forsker hevder det har ført til hodelus-epidemi »

annonse