Tek.no

Nyhet

– Sony gir opp OLED til fordel for 4K

Satser heller på flere piksler enn bedre svartnivå.

Niklas Plikk, Hardware.no
Niklas Plikk
13 Mai 2014 14:30

Du har trolig hørt begge stikkordene før - OLED og 4K. Mens OLED dreier seg om superavanserte paneler med fantastisk svartnivå og bildekvalitet, handler 4K stort sett bare om flere piksler, samme hva slags paneltype det er.

Nå sier de nyeste rapportene fra den japanske avisen Nikkei at Sony vil gi opp OLED-satsningen sin, og heller fokuserer på «vanlige» LCD-TV-er med 4K-oppløsning (3840 × 2160 piksler).

Lettere å selge 4K

Ifølge Nikkei er årsaken så enkel som at Sonys 4K-TV-er allerede selger relativt godt, mens OLED-TV-er såvidt blir solgt i det hele tatt. Sony har i tillegg vært tregere til å satse på OLED-teknologien enn LG og Samsung, som allerede tilbyr flere OLED-modeller rundt omkring i verden.

LCD-TV-er er i tillegg langt billigere å produsere enn OLED-TV-er, og vil kunne nå en langt større målgruppe enn det OLED-TV-er kan.

Med tanke på at Sony og Panasonic offisielt avsluttet sitt OLED-samarbeid i desember i fjor og Sony ga opp OLED-skjermer i sin håndholdte konsoll PSP Vita, var det kanskje bare et spørsmål om tid.

4K-satsningen fra Sony vil merkes godt neste år, da angivelig halvparten av alle deres nye TV-er vil tilby 4K-oppløsning.

I fjor oppgraderte til PSP Vita, men fjernet OLED-skjermen:
Sony: – LCD er like bra! »

(Kilde: Nikkei via The Verge)

Les også
Sony ønsker 4K-standard
annonse

Les også