Til hovedinnhold

Yahoo! saksøker Facebook

Hevder de krenker 10 patenter.

Internett-selskapet Yahoo! saksøker nå det sosiale nettstedet Facebook for brudd på ti patenter. Søksmålet er omfattende og inkluderer blant annet metoder og teknologier for reklame på nett.

Yahoo! er et amerikansk selskap som tilbyr diverse tjenester på Internett, som for eksempel en nettportal, søkemotor, e-post og den kjente fotosiden Flickr. Facebook er verdens største sosiale nettverk med en brukermasse på 845 millioner.

– Vår teknologi

De ti patentene Yahoo! anklager Facebook for å ha krenket dekker annonseringsteknologi, personvern, beskjeder og grunnleggende sosiale nettverksteknologier. Yahoo! har tidligere luftet tanken om å saksøke Facebook, og etter en rekke diskusjoner blant toppledelsen har selskapet altså gått til skrittet å saksøke.

Yahoo! hevder at teknologier selskapet har utviklet "engasjerer over 700 millioner besøkende i måneden og representerer den innovative ånden Yahoo! er bygget på." Deres uoverensstemmelser med Facebook har ikke kommet i orden, og de ser seg dermed nødt til å ta saken til den føderale domstolen.

Facebook skuffet

Facebook er på sin side skuffet over at Yahoo! går til rettslige skritt mot dem og at de først fant ut om søksmålet gjennom massemedia. De to selskapene har vært forretningspartnere i flere år.

Nettstedet AllThingsD kaller beslutningen for enten det modigste eller dummeste trekket Yahoo! har foretatt seg i sin historie. Facebook lover Yahoo! en hard kamp i rettssystemet, og det gjenstår dermed å se hvordan dette ender.

(Kilde: Reuters)

Les også
Google og Apple avslutter patentkrigen
Les også
Google vil bekjempe patent-trollene
Les også
Ulykkelige av Facebook
Les også
Anti-Facebook-nettstedet Unthink starter opp
Les også
Google kjøper Yahoo?
Les også
Yahoo Mail blir mer sosial
annonse