Nyhet

HTCs nye flaggskip lekket i 12 minutter lang video

Stor lekkasje av HTCs nye One tre uker før lansering.

Kun få dager før Sonys Xperia Z2-lansering i Barcelona, lekket telefonen i en svært lang Youtube-video. Nå har turen kommet til HTC, og deres nye flaggskip; M8, eller "nye One". Etter haugevis av bildelekkasjer, ligger det nå en tolv mnutter lang video av det kommende flaggskipet på Googles videotjeneste.

Selve videoen holder seg relativt langt utenfor det tekniske ved telefonen, og gjennomgangen går først og fremst ut på at brukeren snubler seg gjennom mange av telefonens menyer.

Ustabil programvare

Vi får blant annet se en litt ustabil kamerafunksjonalitet, og at Youtube bruker lang tid på å laste. Heller ikke her får vi se nøyaktig hva de to kameralinsene på baksiden skal gjøre.

De doble kameralinsene har vi sett i alle bildelekkasjene så langt. Det er ventet at de vil bli brukt til å la deg stille fokus i etterkant av å ha tatt et bilde. Foreløpig er dette bare på ryktestadiet, og vi har sett fint lite til dem i faktisk bruk.

Kamerafunksjonene skjult?

Flere av ryktene som har gått så langt, har presisert at akkurat kameraappen har vært ustabil. For alt vi vet er ikke den fulle funksjonaliteten aktiv i de tidlige testtelefonene. I videoen vises det for eksempel frem at telefonen ikke avslører sin egen programvareversjon.

Denne typen små vrier er ikke uvanlige for telefoner som ikke er lansert ennå. En annen måte å kamuflere telefoner på har vært å skru ned tilgjengelig oppløsning i skjermen, slik at reelt antall piksler ikke vises under i ytelsestester. Mobilprodusenter bygger også inn telefonene sine i digre plastdeksler som skal skjule den egentlge designen.

Større, men tynnere

Vi noterer oss dessuten at nye HTC One ser ut til å være litt større, men tynnere, og kanskje litt rundere i kantene enn sin forgjenger. I videoen pekes det på at den har minnekortplass i tillegg til den vanlige SIM-skuffen.

Telefonen i videoen ser dessuten ut til å være den samme, blankpolerte, utgaven som vi tidligere har sett. Flere av ryktebildene har imidlertid også vist en matt utgave.

Les også: HTC One-etterfølger kan få unikt kamera

Les også
Ny video går grundig igjennom nye HTC One
Les også
Nå vet vi hva dobbeltkameraet i nye HTC One skal brukes til
Les også
Her prøver vi HTCs nye, billige flaggskip
Les også
Enda et flaggskip fra Sony i år
Les også
Sony Xperia Z2 tåler mer vann enn Samsung Galaxy S5
Les også
Vi har prøvd Samsungs nye flaggskip
Les også
Vi klår på Sonys nye toppmodell
annonse