Til hovedinnhold

– Nokia-brettet er overlegent Microsofts

Qualcomm-sjefer er over seg av begeistring for Nokias nye Lumia 2520-nettbrett.

Nokia

Nokia lanserte forrige uke sitt første nettbrett, Nokia Lumia 2520. Samtidig lanserte Microsoft sitt nye Surface 2-nettbrett. Microsoft er som kjent i ferd med å overta Nokias mobilavdeling, og det er uvisst hvordan de to konkurrerende produktene vil passe inn i Microsofts fremtidige nettbrettstrategi. Vil Microsoft beholde sine egne Surface-nettbrett, og droppe Nokias – eller kommer de til å satse alt på Nokias produktportefølje?

Les også: Nokia-Elop kan bli ny Microsoft-sjef

Nokia Lumia 2520.Foto: Nokia

Nå hevder flere personer i Qualcomm-ledelsen at Nokia Lumia 2520 er overlegent Microsoft Surface 2 når det gjelder alt fra prosessorhastighet til grafikk, videoavspilling og trådløs kommunikasjon.

– Ytelsen til 2520 er super. Det er virkelig på et nytt nivå. Det er ikke en gang rettferdig å sammenligne 2520 med Surface 2. På alle områder er den mye kraftigere, og bruker mindre strøm, sier Raj Talluri, en av Qualcomms produktsjefer, til Cnet.

Ikke upartisk

Kommentaren kommer imidlertid ikke fra en helt upartisk kilde, ettersom det er Qualcomm som har levert prosessoren som sitter i 2520, mens konkurrenten Nvidia har levert prosessoren som sitter i Surface 2.

Microsoft Surface 2.Foto: Microsoft

Microsofts Surface 2-nettbrett benytter en 1,7 GHz Nvidia Tegra 4-brikke, mens Nokia har basert sitt nettbrett på en 2,2 GHz Qualcomm Snapdragon 800-brikke. Begge nettbrettene benytter Microsofts Windows RT-operativsystem, som er en versjon av Windows 8 beregnet på nettbrett med ARM-baserte prosessorer – som de fra Nvidia og Qualcomm.

Microsoft og Nvidia ønsket ikke å kommentere påstandene overfor Cnet.

Les også: Microsoft skroter Nokia-navnet

(Kilde: Cnet)

annonse