Til hovedinnhold

Nå kan absolutt alle laste ned Windows 8.1

Lar deg legge inn systemet uten å miste alt.

Hardware.no

Onsdag denne uken slapp Microsoft offisielt Windows 8.1 Public Preview, en prøveversjon av den neste iterasjonen av selskapets nyeste operativsystem.

Prøveutgaven er åpen for at alle kan prøve den, helt gratis, før den endelige lanseringen finner sted på et senere tidspunkt. Men frem til nå har det ikke vært mulig for absolutt alle å prøve systemet – og om du har vært en av de som kan prøve det, har du stått i fare for å miste det meste du har på maskinen i dag.

Nå er imidlertid ISO-filene sluppet på 13 forskjellige språk, filer som lar deg installere Windows 8.1 fra bunnen av.

Ingen opp- eller nedgraderingsmulighet

Under lanseringen onsdag kveld var det kun brukere som allerede hadde Windows 8 installert på ett av de 13 språkene, som ikke inkluderte norsk, som var i stand til å teste systemet. Windows 8.1 kom nemlig som en oppdatering via Windows Store, en butikk som kun er tilgjengelig i Windows 8.

Samtidig kom oppdateringen med noen ulemper: Det er umulig å oppgradere til den endelige versjonen av Windows 8.1, i tillegg til at det ikke er mulig å avinstallere prøveversjonen.

Har du først lagt inn operativsystemet må du installere alt på nytt, eller tilbakestille maskinen til fabrikkinnstillinger – to valg som innebærer at du mister det meste av programmer og filer. Det beste valget for de som vil prøve det nye operativsystemet vil da være å installere det på en egen partisjon, noe som krever at du har hele installasjonsfilen – ikke bare oppdateringen fra Windows Store.

Last ned ISO-filen

Denne filen er nå tilgjengelig, og du finner den i flere forskjellige språk på denne siden. Norsk er ikke ett av dem, men både engelsk og svensk er tilgjengelig.

Produktnøkkelen du skal ta i bruk er følgende: NTTX3-RV7VB-T7X7F-WQYYY-9Y92F

For å installere systemet må du laste ned den versjonen du selv ønsker, åpen filen og starte prosessen. Alternativt kan du bruke den samme filen og installere Windows 8.1 via en USB-minnepinne. Slik installerer du Windows fra USB »

Tar du i bruk Windows 8 for første gang?
Dette er hurtigtastene og snarveiene du må kunne »

annonse