Nyhet

YouTube har fått sin største overhaling på 12 år

Har du lagt merke til endringene?

Den Google-eide videotjenesten YouTube har vært med oss siden 2005, og siden den gang har tjenesten fått både større og mindre oppdateringer etter hvert som brukermassen har vokst dramatisk. På den offisielle bloggen meldes det nå at YouTube omsider har fått en ny, stor ansiktsløftning.

Den oppdaterte tjenesten innebærer blant annet at YouTube nå kan skilte med en helt ny logo for første gang siden tjenesten startet opp. Endringen innebærer at selve teksten i logoen nå er flyttet ut av den karakteristiske røde ruten, som nå befinner seg på venstre side.

Bedre på både PC og mobil

Selve funksjonaliteten på både PC og mobil har også blitt endret. Blant annet er navigasjonsfanene flyttet øverst på mobilappen, som skal gjøre den mer «tommel-vennlig». I tillegg har mobilappen nå fått støtte for å øke tempoet på avspillingen, noe som hittil kun har vært mulig på PC.

Tjenesten har også lagt til nye berøringskommandoer som lar deg stryke fingeren til venstre eller høyre på videoen for å se henholdsvis den foregående eller neste videoen. Denne funksjonen er ennå eksperimentell og skal dukke opp i løpet av kommende måneder.

En annen endring er at YouTube-avspilleren nå skal tilpasse visningsformatet til videoen som spilles av, slik at ruten endres vertikalt format dersom man spiller av en vertikal video og så videre. Denne funksjonen skal visstnok også komme etter hvert.

Ellers har PC-versjonen av YouTube nå fått et mye renere og mer «intuitivt» grensesnitt som skal være basert på tilbakemeldinger fra brukere. Det nye utseende har allerede blitt delt med en liten gruppe brukere, men rulles altså nå ut til alle YouTubere globalt. Les mer på YouTube-bloggen, og en video av endringene kan du se øverst.

Facebook har lansert sin egen YouTube-konkurrent »

Les også
Firefox har fått sin største overhaling noensinne
Les også
Dette er Facebooks nye videotjeneste som går rett i strupen på YouTube
annonse