Til hovedinnhold

Dette lille «kortet» er en PC

Intel har formelt kunngjort sitt Compute Card.

Intel

Intel har allerede kastet seg inn det svært kompakte PC-segmentet med «pinne-PC-en» Compute Stick, men nå har selskapet tatt konseptet et steg videre med en enda mer kompakt sak. I forbindelse med Computex-messen har Intel nemlig nå formelt avduket Compute Card.

Compute Card, som først ble kunngjort på CES-messen i januar i år, byr på en del av de grunnleggende PC-funksjonene, men er sannelig ikke stort større enn et kredittkort.

Flere varianter

De ytre dimensjonene til kortet er på 95 mm x 55 mm x 5 mm, som kun er litt lenger enn et standard kredittkort. På innsiden sitter en av Intels egne prosessorer av enten Core-, Celeron- eller Pentium-varianten, 4 GB minne og en SSD på opptil 128 GB. Fire ulike konfigurasjoner av kortet skal foreligge.

Innebygd Wi-Fi og Bluetooth 4.2 er også på plass. Kortet beskrives av Intel som en «modulær PC-plattform» og er blant annet ment å bli brukt som komponent i kompatible produkter som utvikles av tredjeparter. I den forbindelse har Intel inngått samarbeid med en rekke aktører som blant andre LG, Dell, HP og Lenovo.

Kortet kommer i disse fire utgavene.
Intel

Får også dokkingstasjon

Intel har også sluppet et referansedesign for en dokkingstasjon som kan brukes med Compute Card, som også skal kunne konfigureres på ulike måter og integreres inn i produkter. Selskapet har også frigjort flere forskjellige referansedesign for selve kortet med informasjon om hva som trengs for å støtte den lille PC-en.

Det er ennå litt uklart i hvilken grad Intels nye produkt skal rette seg mot vanlige forbrukere, og hva det vil koste. Slipptidspunktet er oppgitt til august i år. Mer informasjon finner du hos Intel, og se også video under.

Zotac har også lansert en kredittkort-PC »

annonse