Nyhet

Mikro-STX betyr mange muligheter på liten plass

ASRocks lille PC kan måle seg med de fleste vanlige stasjonære.

Taiwan/Tek.no: Da ASRock i dag viste fram sine nye elektroniske godsaker, var det mer enn «det lille monsteret» som fanget oppmerksomheten vår.

Vi fikk se en DeskMini RX580 med Intel Core i7-7700-prosessor.

Et annet høydepunkt var nemlig ASRock DeskMini GTX/RX, som selskapet kaller verdens første PC i Micro-STX-størrelse.

Interessant nok snakker vi her om et hovedkort som faktisk er to tommer lenger enn Mini-STX – som vi finner i ASRock DeskMini 110 – men sett mot hva det faktisk kan gjøre snakker vi fremdeles om et svært lite hovedkort.

Det som gjør denne løsningen såpass interessant, er at det er gjort plass til en grafikkløsning i form av en MXM-modul – det vil si de samme løsningene som vi normalt sett finner i bærbare PC-er for gamere.

Hovedkortet har fire skjermutganger: 2 x HDMI, DisplayPort og Mini DisplayPort.

Kombinerer du denne muligheten med egenskapen til å ta en hvilken som helst 65-watts Intel-prosessor fra de siste generasjonene – det inkluderer Core i7-7700 – har vi en liten løsning som kan brukes til alt fra arbeidsstasjon til en proff spill-PC.

Det mener i det minste ASRock, ettersom du står fritt til å stappe inn et Nvidia Quadro-kort, løsninger fra AMD Radeon RX 500-serien eller opp til Nvidia GeForce GTX 1080.

ASRocks Bill Chen snakket om den nye DeskMini GTX/RX.

– Vår DeskMini GTX/RX vil også støtte neste generasjon Nvidia-kort, altså 20-serien, som kommer i fjerde kvartal, hevdet en entusiastisk Bill Chen, prosjektleder i ASRocks Small Form Factor-divisjon.

3 x M.2 SSD

Små datamaskiner betyr som regel liten plass til lagring, men DeskMini GTX/RX støtter faktisk bruk av fem disker samtidig. Tre kontakter for M.2 på hovedkortets bakside betyr at du kan sette inn tre SSD-er der, mens du i tillegg har to SATA-kontakter som kan brukes til konvensjonelle 2,5-tommers harddisker eller SSD-er.

Spesifikasjonene.

Litt avhengig av konfigurasjon vil den nye DeskMinien være utstyrt med enten Intel B250 eller Z270 brikkesett, som betyr at Intels Optane-teknologi også er støttet.

Hele kabinettet har målene 21,3 x 15,4 x 8,2 centimeter og har et volum på 2,7 liter – ikke verst for hva som ikke bare er en fullverdig PC, men en PC som ytelsesmessig ikke står nevneverdig tilbake for det meste annet av datamaskineri.

Les også
Dette var faktisk en utrolig god idé av Acer
Les også
Denne lille stue-PC-en er fullstendig stillegående
Les også
Dette er Intels nye ekstrem-serie - Intel Core X
Les også
ASRock DeskMini 110 Series: Den ser kanskje kjedelig ut, men denne billige boksen fra ASRock er faktisk et veldig godt kjøp
Les også
En liten guide til brikkesett for Kaby Lake og Skylake
annonse