Tek.no

Nyhet

Skrev ut en «railgun» med en 3D-skriver

Skyter prosjektiler med en fart på 250 meter i sekundet.

xtamared
20 Okt 2015 11:45

Ved hjelp av en 3D-skriver er det mange som har laget seg skytevåpen. Dog er de kanskje ikke like spesielle som våpenet til David Wirth, melder Engadget.

Han har nemlig laget seg en en såkalt «railgun», en type elektrisk kanon som du kanskje kan huske fra blant annet spillet Quake. Nederst i artikkelen kan du se video av kanonen.

Vanskelig å gjemme i lomma

Våpenet som Wirth har laget er ikke noe du klarer å skjule under frakken. Det er nemlig et beist av et våpen som blant annet huser seks kondensatorer som tilsammen veier rundt 10 kilogram, og som leverer hele 1800 joule med energi per skudd.

Det «håndholdte» våpenet skal klare å skyte prosjektiler med en fart på 250 meter i sekundet, en utgangshastighet som kan matche enkelte, eldre pistoler.

En «railgun» fungerer ved at man har to ulike skinner som ved hjelp av elektrisitet akselerer prosjektiler mellom skinnene. Til å holde styr på ladenivået, temperatur og andre parametere, har Wirth tatt i bruk mikrokonmtrolleren Arduino Uno R3.

Biter fra seg

Designet til våpenet var såpass komplisert at Wirth måtte tegne en detaljert 3D-tegning. Som videoen viser nedenfor fungerer altså våpenet.

Det er uvisst hvor dødelig våpenet er, men de første testskytingene lagde 1,25 centimeter dype merker i kryssfinerplaten som ble brukt til blink. I en nyere video er det en melon som er blinken, og her går prosjektilet godt over halvveis gjennom.

Prosjektilene som ble brukt under prøveskytingen var laget i aluminium eller grafitt. Mellom hvert skudd tar det omlag tre minutter å lade opp våpenet.

Ikke alle land er like fornøyd med at du lager egne våpen:
Les om mannen som ble fengslet i Japan fordi han laget våpen med en 3D-skriver »

(Kilde: YouTube, Engadget)

Les også
Dette er amerikanernes nye ekstrem-våpen
Les også
Her treffer geværkulen et bevegelig mål – på egen hånd
Les også
Nå har de 3D-skrevne våpnene blitt enda kraftigere
Les også
Denne delen er 3D-skrevet i verdensrommet
annonse

Les også