Nyhet

Huawei gir opp billige mobiltelefoner – retter skytset mot iPhone

Har planer om å danke ut Apples toppmodell med sin neste Mate-modell.

Den kinesiske mobilprodusenten har nå blitt en av verdens største aktører på markedet, og mye av årsaken til deres suksess er satsingen på de prisgunstige modellene. Dette er imidlertid nå et tilbakelagt kapittel, melder Bloomberg.

I et intervju med nettstedet fortalte nemlig sjefen for Huaweis forbrukerrettede virksomhet, Richard Yu, at selskapet nå har tenkt å droppe det rimeligste mobilsegmentet.

– Vi gir opp mobilene i det lave segmentet fordi marginene her er ekstremt små, og de genererer ikke nok fortjeneste for oss. Prioriteten er Europa, Kina og Japan, hvor økonomien er sunn og folk er i stand til å konsumere produktene, sa Yu i intervjuet.

Mate 9 Pro.

Med iPhone i siktet

I stedet skal selskapet satse hardere på det øvre segmentet, hvor de skal rette skytset inn mot Apples kommende toppmodeller. Det er først og fremst Huaweis neste flaggskipmodell Mate 10 som skal gi iPhone et skudd for baugen, ifølge selskapet.

– Vi vil ha et enda kraftigere produkt. Mate 10, som har mye lenger batteritid, en heldekkende skjerm, raskere lagringstid, bedre fotoegenskaper og mange andre egenskaper, vil hjelpe oss i konkurransen med Apple, slo Yu fast overfor Bloomberg.

Ifølge Yu skal Mate 10 lanseres på omtrent samme tidspunkt som den neste iPhone-modellen, og er altså ment å knive med denne i toppsegmentet. Ingen tekniske detaljer om noen av modellene foreligger ennå, så hvilken som faktisk blir best gjenstår å se, men det er tydelig at Huawei har store ambisjoner.

Huawei er allerede ganske godt posisjonert i toppsegmentet. Da vi testet forgjengeren Mate 9 Pro i fjor konkluderte vi med at det var en av de aller beste mobilene på markedet på det tidspunktet.

Huawei har nå lansert en ny smartklokke: Den har Porsche-design »

Les også
Kan Huawei Mate 10 bli en «bedre iPhone X» enn Apples?
Les også
Huawei kan være historisk: Rapport sier de gikk forbi Apple i mobilsalg for første gang
Les også
Nå er norsk pris og salgsdato for Honor 9 klar
Les også
Huawei Honor 8 Pro: Huaweis billigserie har blitt så bra at den konkurrerer med toppmodellene
Les også
Huawei Mate 9 Pro: Slik går det når Huawei skal lage luksusmobil
annonse