Til hovedinnhold

Er dette iPhone 5?

Dette skal være prototypen på neste generasjon iPhone.
Slik skal neste generasjon applikasjonsvisning i iOS se ut, om vi skal tro ryktene.

I løpet av forrige uke dukket det opp flere bilder og en video som tilsynelatende viser neste generasjon av Apples iPhone og operativsystemet iOS.

Større skjerm

Det er uvisst om telefonen på bildene faktisk er neste generasjon iPhone. Det bildene viser er uansett en telefon som holder omtrent samme størrelse, men der skjermen går helt ut i kantene.

Dermed skal det være snakk om en skjermstørrelse på 3,7 tommer, i motsetning til dagens 3,5 tommer.

Kraftigere motor

Ifølge ryktene skal en prototype på neste utgave av iPhone allerede være ute blant utviklere. Den store nyheten skal være Apples nyeste systembrikke, den tokjernede A5-brikken som finnes i iPad 2.

Kilden til ryktene omtaler prototypen som iPhone 4S, og forskjellene ut over den nye systembrikken skal være få. Det er likevel uvisst hvor mye den vil ha til felles med neste generasjon iPhone, som ifølge atter andre rykter vil bli lansert i september.

Neste generasjon iOS

Samtidig med disse ryktene har det dukket opp en video med det som tilsynelatende er en hvit iPhone 4 som har hele 64 GB lagringskapasitet. I tillegg til den økte kapasiteten har telefonen også det som ser ut til å være neste generasjon operativsystem fra Apple, iOS 5.

Les om iOS 4.3 på Amobil.no)

Ut fra videoen er det tydelig at både behandling av kjørende applikasjoner, og mapper nå er endret. I stedet for dagens visning der kjørende applikasjoner vises i en meny nederst på skjermen ser det nye systemet ut til å ha en visning som likner mye på Expose-funksjonen i Apples OS X for Mac.

Der dagens visning kun viser ikoner på en linje, gir den nye versjonen av iOS forhåndsvisning av skjermbildene ut over hele skjermen. For mappebehandlingen ser det ut til å være mest det grafiske som har endret seg.

Her kan du lese oppsummeringen av iPhone-ryktene så langt.

...

(Kilder: nexus404.com, 9to5mac.com, nexus404.com)

Mer om
annonse