Til hovedinnhold

Bedre hukommelse gir raskere mobiltelefoner

- Vi øker både hastigheten på å skrive og lese data til hukommelsen. Brukene av mobiltelefoner vil oppleve at telefonen reagerer hurtigere. Skrivehastigheten er dobbelt så bra som tidligere, sier Intels Maria Duvaldt, forretningsutvikler mot mobiltelefonmarkedet til InsideTelecom, som først lanserer en brikke med 1 gigabit lagringsplass, som kan stables til 2 gigabit.

Multimedia

I tillegg til økt hastighet er også dette et skritt i retning av mer lagringsplass på mindre plass.

- Det er særlig økt bruk av megapixel-kamera og video på mobiltelefonene som skaper behov for mer og hurtigere hukommelse. I tillegg har stadig flere av telefonene nå også innebygd nett for å ta imot og sende høyhastighets data. Nå blir det plass til dobbelt så mye i hukommelsen som tidligere, sier hun.

Mobilen varer lengre før lading

Intel kan også by på en mindre strømsulten brikke. Dette både fordi den bruker mindre strøm på grunn av kortere avstand mellom komponentene og fordi den går dypere ned i dvale når den ikke er i bruk.

- For våre kunder, som er SonyEricsson og andre mobilprodusenter, er det enkelt å migrere over til den nye brikken. Vi benytter samme arkitektur som tidligere, sier Duvaldt.

Første mobiler i 2007

Hun regner med at det vil komme telefoner som benytter det nye minnet allerede i 2007. Seinere kommer 65 nm minnebrikker med lavere kapasitet også.

SonyEricssons visepresident Peter Carlsson sier i forbindelse med kunngjøringen av de nye brikkene at kompatibiliteten med tidligere brikker gjør at deres neste generasjon mobiltelefoner kommer hurtigere til markedet. Omtrent samme uttalelse kommer telefonprodusenten Infineon Tchnologies med.

Mer om
annonse