Tek.no

Nyhet

Nokia gjør musikken gratis

Espen Irwing Swang
4 Des 2007 10:55

- Brukerne sier det er for godt til å være sant, men det er sant. Når du kjøper en Nokia med ”comes with music”,  så er det akkurat det som er tilfellet. Du kjøper mobilen og rettighetene følger med, sier Anssi Vanjoki i Nokia.

Les også:


- Chess med egen musikkmobil
- Norge må vente på Nokias musikkbutikk
- Netcom vil bli større enn Itunes

Millioner av låter

Hvordan Nokia og platebransjen skal tjene penger på dette vil han ikke fortelle. – Musikkindustrien vil tjene penger, og vi i Nokia håper at vi også vil tjene penger på dette. Men detaljene rundt våre avtaler med plateselskapene er konfidensielle, sier Vanjoki.

Sjefen i plateselskapet Universal Music Group International, Lucian Grange, lover at selskapet vil gjøre hele sin katalog tilgjengelig. Det betyr at du vil kunne laste ned album og enkeltspor fra artister som Rolling Stones, U2 og Maria Carey.

Tjenesten vil komme på plass neste år. – Dette er bare en begynnelse, sier Vanjoki. – I løpet av 2008 vil vi utvide med flere plateselskaper, også mindre og lokale plateselskaper, sier han. 

"Gratis"

Har du en mobiltelefon som "kommer med musikk", så betaler du ikke noe for å laste ned musikken til mobilen. Husk bare at selve overføringen gjerne koster penger - i alle fall om du bruker mobilnettet og har et abonnement uten fastpris på data.
Du må nok også regne med at en mobiltelefon som selges med denne musikkløsningen vil bli noe dyrere i innkjøp enn en tilsvarende telefon uten "Comes with music".
Men uansett - dette er et initiativ vi liker, og har du først en Nokia med "Comes with music" er det liten grunn til å laste ned piratkopiert innhold.
Vår søsterpublikasjon Teknofil.no har testet de fleste store musikkbutikkene på mobil og nett. Les testen her.

annonse

Les også