Tek.no

Nyhet

Facebook Dating lansert. Går rett i strupen på Tinder

Dukker opp som en egen flik i Facebook-appen.

Facebook
5 Sept 2019 16:24

Facebook utvider nå appen sin å til å inkludere en egen datingtjeneste. Tjenesten heter helt enkelt Facebook Dating, og vil vises som en egen flik i den vanlige Facebook-appen.

Tjenesten skal ha blitt testet ut i Colombia i nesten ett år, og tydeligvis har det gått såpass bra at de nå ønsker å utvide tjenesten.

De åpner opp for Facebook Dating i 20 land nå, blant annet USA og Canada, og sier flere land blir inkludert etter hvert. Foreløpig er det ingen europeiske land på listen, men de sier de sikter seg inn på Europa i begynnelsen av neste år.

Lager en egen datingprofil

Facebook

For å bruke datingtjenesten er man nødt til å være over 18 år. Da vil du se en eget Dating-ikon i bunnen av appen, hvor du kan opprette en separat profil fra den vanlige Facebook-profilen din. Dette kan nesten helautomatiseres med ett klikk, men de fleste vil nok bruke litt ekstra tid på å finjustere datingprofilen.

Når det er gjort kan man bestemme om man vil treffe potensielle partnere blant Facebook-vennene sine, eller om det bli for kleint, huke av for at du bare er interessert i personer utenfor vennekretsen din.

Facebook vil bruke personinformasjonen du har gitt dem, samt en rekke preferanser du bestemmer, for å finne en riktig match. Facebook vet tross alt veldig mye om deg, så her kommer kanskje selskapets ekstreme personkartlegging til nytte.

Send en «like» og en beskjed

Slik ser «Secret Crush»-funksjonen ut.
Facebook

Ser du noen i appen du liker, kan du sende dem en «like» og en beskjed. Du kan ikke se andre Facebook-venner i appen med mindre du bruker en funksjon kalt «Secret Crush», hvor du kan peke ut opptil ni Facebook-venner eller Instagram-følgere. Hvis begge parter gjør dette med hverandre vil begge få en varsling.

Tjenesten er helt gratis, har ingen annonser og ingen ekstrafunksjoner du kan betale for. Selve grensesnittet skal også være ganske enkelt, og du kan ikke sveipe deg gjennom personer på samme måte du kan i for eksempel Tinder:

– Vi ville ikke inkludere sveiping eller spill. Facebook Dating handler om samtaler, forteller produktsjefen for Facebook Dating i en uttalelse til The Verge.

annonse

Les også