Til hovedinnhold

Her er den nye smartjakka til Levi's

Lar deg styre mobilen ved å ta på stoffet.

Levi's

Det er ikke bare telefoner og klokker som kan gjøres smarte. Også klær kan bruke databrikker for å lære nye triks, og et eksempel er smartjakken Levi's laget i samarbeid med Google tilbake i 2017.

Styr telefonen fra ermet

Levi's

Nå har de to selskapene børstet støv av samarbeidet og lansert en ny versjon av smartjakken. Som tidligere er denne basert på Googles «Jacquard»-teknologi, noe som betyr at jakken har fått berørinngsfunksjonalitet bygget inn i selve stoffet. Ettersom jakken kommuniserer direkte med telefonen din over blåtann kan du kontrollere den ved å gjøre ulike bevegelser på ermet, som er den delen av jakken som er berøringsvennlig.

Levi's

Ifølge Google kan ermet detektere fire ulike typer berøring som du selv står fritt til å sette opp og tilpasse fra telefonen. Eksempler på hva du kan gjøre er å styre musikkavspilling, svare på anrop, sette telefonen på lydløs, markere posisjonen din eller lese opp avtaler du har de nærmeste timene. Andre mer produktspesifikke funksjoner er at jakken kan brukes for å få en rask statusoppdatering på hvor Uber-bilen du venter på er i løypa, eller aktivere støykanselleringen på Bose-hodetelefoner.

Stivere, og med løs blåtann-sender

Levi's

Nettstedet The Verge har allerede testet jakken og liker den bedre enn den forrige utgaven, men poengterer at ermene er litt stivere enn vanlige jakker fordi det fortsatt er noe elektronikk bygget inn i tillegg til trådene som responderer på berøringen din.

Du må også smette en liten blåtann-sender inn i jakkeermet. Denne er bare halvparten av størrelsen til den originale jakken fra to år tilbake, men det store spørsmålet er hvor lang tid som går før denne forsvinner og om mange nok vil ha enda en ding å lade i livet sitt.

Den berøringsvennlige jakken virker dessuten ikke å gjøre noen ting en «skjult» smartklokke ikke allerede kan hjelpe deg med.

Jakken kommer i både herre- og en damemodell og skal koste mellom 200 og 250 dollar, men virker ikke å bli lansert i Norge.

Apple har tatt patent på smarthansker:
Men ser fremtiden ut som Minority Report? »

(Kilde: The Verge)

annonse