Tek.no

Nyhet

Her er alle Xbox Series X-spillene Microsoft viste frem torsdag

Assassin’s Creed Valhalla var blant spillene som ble vist frem i større detalj under Microsofts Inside Xbox-arrangement torsdag.
Ubisoft
8 Mai 2020 09:43

Torsdag bød Microsoft på de første gløttene av mange av spillene som kommer til Xbox Series X. Noen av dem, som Assassin’s Creed Valhalla, var allerede annonsert, men mange av spillene er nye.

Inside Xbox-arrangementet ga også nye inntrykk av grafikkraften som sitter i den nye konsollen, blant annet med strålesporing og 8K-oppløsning. Fra tidligere vet vi at Series X skal ha dobbelt så høy grafikkytelse som Xbox One X og over åtte ganger så høy som den opprinnelige Xbox One.

Savnet mer gameplay

Blant spillene som ble lansert i løpet av arrangementet finner vi Dirt 5, det første Dirt-spillet siden 2017, sammen med Yakuza: Like a Dragon, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 og dinosaurskyteren Second Extinction. Microsoft har imidlertid fått mye kritikk under Youtube-strømmen sin for at de lokket med «gameplay», men i praksis viste frem veldig lite av akkurat dette. I skrivende stund har den offisielle videoen flere negative likerklikk enn positive.

Arrangementet torsdag var også fritt for Microsofts egenutviklede titler. Halo Infinite er for eksempel varslet at skal vises frem på et nytt arrangement i juli.

Den fulle videoen til Microsoft kan du se her:

Om du ikke orker å se hele videoen kan du se trailerne til de ulike spillene under her:

Assassin’s Creed Valhalla har vi omtalt tidligere, blant annet fordi spillet starter i Norge. Dette er også første gangen man får anledning til å se faktisk gameplay fra spillet, selv om det er minimalt. Tidligere visninger har vært av mer filmatisk art.

Bright Memory Infinite er utviklet av et enpersonsstudio, og er også å finne på Steam Early Access. Det er et smått frenetisk sci-fi-skytespill satt til 2036.

Call of the Sea er et førstepersons eventyrspill satt til en stillehavsøy i 1930-årene. Vent deg intrikate gåter og ikke minst en ganske distinkt grafisk stil.

Chorus er et skytespill i verdensrommet hvor spilleren styrer piloten Nara og skipet Forsaken. Utvikleren beskriver spillet som en «epic quest» for å befri galaksen fra undertrykkelse.

Dirt 5 er det første hovedspillet i Dirt-serien siden 2017. Dirt-traileren er dessuten en av få som i sin helhet er hentet fra spillmotoren selv.

Madden NFL 21 er neste generasjon av EAs amerikansk fotball-simulator. EA har dessuten lovet at spillere som kjøper spillet til Xbox One vil få Series X-versjonen kostnadsfritt.

Scarlet Nexus er et actionspill i en moderne japansk anime-stil, satt til en fjern fremtid. Protagonisten heter Yuito Sumeragi og slåss med en blanding av sverd og psykologiske evner.

Scorn er et førstepersons grøsserspill. Traileren inneholder ikke akkurat voldsomt mye faktisk gameplay, men den gir i alle fall en indikasjon på atmosfæren og temaet.

Second Extinction har egentlig to stikkord: Dinosaurer og skyting. Spillet er et samarbeidsspill for inntil tre personer hvor man jobber sammen for å ta ned store grupper med muterte dinosauer.

The Ascent er et actionrollespill sett ovenfra, satt i en cyberpunk-verden, og som kan spilles alene eller sammen. «Megaselskapet som eier deg og alle andre, The Ascent Corporation, har akkurat kollapset. Kan du overleve uten det?»

The Medium omtales som et nestegenerasjons psykologisk grøsserspill. Spilleren styrer Marianne, et medium som er fanget et sted mellom vår verden og åndeverdenen.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 er oppfølgeren til rollespillet fra 2004, og foregår i Seattle. Spillet vil også komme til PC, Playstation 4 og Xbox One.

Yakuza: Like a Dragon utforsker en ny historie i Yakuza-verdenen uten den tidligere hovedkarakteren Kiryu. Spillet er allerede ute til Playstation 4 i Japan, men vil altså være tilgjengelig som en lanseringstittel til Xbox Series X.

Ni av de 13 spillene som ble vist frem vil også støtte såkalt Smart Delivery, som betyr at du vil kunne kjøpe dem på Xbox One og kostnadsfritt få tilgang til spillene også på Series X når den slippes (eller motsatt, om det skulle være aktuelt).

Disse er Assassin’s Creed Valhalla, Chorus, Dirt 5, Scarlet Nexus, Second Extinction, The Ascent, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 og Yakuza: Like a Dragon. I tillegg vil altså Madden ha en liknende løsning, men utenfor Smart Delivery-konseptet.

annonse

Les også