Tek.no

Nyhet

Lanseringsskred fra Microsoft - og mesteparten kommer til Norge

Microsoft
6 Mai 2020 15:38

Microsoft slipper Surface Book 3, Surface Go 2, Surface Headphones 2 og Surface Earbuds.

Både Surface Book og Surface Go har vært tilgjengelige i Norge, men at Microsofts hodetelefoner blir tilgjengelige i Norge er nytt.

True wireless-proppene Surface Earbuds ble først presentert på selskapets lanseringsarrangement i fjor høst, men er nå altså klare for markedet - også i Norge.

Surface Book 3

Microsoft

Microsoft hevder at nye Surface Book 3 byr på inntil 50 prosent bedre ytelse enn forgjengeren.

Den blir som tidligere tilgjengelig i 13- og 15-tommersversjoner, og får 10.-generasjons Intel Core-prosessorer, inntil 32 GB RAM og det Microsoft omtaler som «den raskeste SSD-en vi noen gang har levert».

15-tommeren får Nvidia Geforce GTX 1660Ti-grafikk, men nå blir det også mulig å konfigurere maskinen med en Quadro RTX 3000-brikke. 13-tommeren får valg mellom integrert og dedikert Geforce GTX 1650 MaxQ-grafikk, og batterilevetiden er oppgitt til inntil 17,5 timer.

Problemet med at maskinen lader seg ut under full last fordi strømforsyningen er for svak skal også være rettet opp, takket være en ny lader på 127 watt.

Prisen starter på henholdsvis 21.000 kroner for 13-tommeren og 30.000 kroner for 15-tommeren. Tilgjengelig for forhåndsbestilling i dag, med levering fra og med 6. juni.

Surface Go 2

Microsoft

Minsten i Surface-familien oppdateres med en større 10,5-tommers skjerm (opp fra 10 tommer), og skjermoppløsningen heves med det også til 1920 x 1280 piksler.

Ytelsen skal også ha blitt betydelig bedre enn før. Der det tidligere kun var Pentium-prosessorer som gjaldt, blir det nå nemlig mulig å få maskinen med åttendegenerasjons Core M-brikker. Innstegsversjonen vil imidlertid fortsatt ha Pentium Gold-prosessor.

Surface Go 2 har dessuten fått bedre mikrofoner i form av det Microsoft kaller Studio Mics, og batterilevetiden skal også være noe forbedret.

Prisen starter på 5.399 kroner, og så kommer eventuelt det såkalte Type Cover i tillegg. Den skal være tilgjengelig 12. mai.

Surface Headphones 2

Microsoft

Microsofts støydempende hodetelefoner Surface Headphones har fått relativt gode anmeldelser siden de ble lansert på høsten i 2018, og nå er altså oppfølgeren her.

Batterilevetiden skal være forbedret ørlite, fra 18 til 20 timers avspilling. Nytt er dessuten støtte for Aptx-kodeken og Bluetooth 5.0, og Microsoft hevder at lydkvaliteten skal være bedre enn på førsteutgaven, som fikk litt blandede kritikker for akkurat det. Støtte for Apples AAC eller LDAC mangler imidlertid fortsatt.

Støydempingen er ellers justerbar i 13 nivåer gjennom en vridebryter utvendig, og nytt er også en svart farge i tillegg til den vanlige grå (eller «platina», som Microsoft kaller den).

Prismessig er Surface Headphones 2 satt til 2.799 kroner, som plasserer dem litt under mange av de ypperste konkurrentene i støydempings-kategorien. De skal være tilgjengelig 6. juni.

Surface Earbuds

Microsoft

Surface Earbuds ble som nevnt først lansert i fjor høst, og Microsoft frister blant annet med muligheten for å trippeltappe på touchpanelet utvendig for å starte Spotify-avspilling fra Android-telefoner. De vil også kunne lese opp eposter fra Outlook på mobilen for deg, og Microsoft nevner også muligheten for å diktere i apper som Word, Powerpoint og Outlook uten å se på mobilen.

Sveipebevegelser til sidene og opp/ned vil la deg bytte mellom låter og skifte volum, og batteritiden skal være solide åtte timer på en lading. Det er på nivå med de aller beste i denne kategorien, og langt foran for eksempel Apples Airpods, som bare klarer fem.

Etuiet huser dessuten ytterligere to ladinger, som bringer total batterilevetid opp til 24 timer - akkurat det samme som Airpods. Lading gjøres for øvrig med USB-C.

Prisen er dessuten redusert fra det Microsoft fortalte i høst. 199 dollar vil de koste i USA, som med dagens valutaforhold gir en veiledende pris på 2.399 kroner i Norge. Earbuds skal være tilgjengelig 12. mai.

annonse