Tek.no

Nyhet

Ny iPhone kan komme allerede i dag

Blir sannsynligvis vesentlig billigere enn dagens iPhoner.

iPhone SE (2020) er ventet å få samme design som iPhone hadde mellom iPhone 6 og iPhone 8. Her en 6-er fra 2014.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
3 Apr 2020 08:18

Det er antakeligvis øyeblikk igjen før det dukker opp pressemeldinger om en ny iPhone, og 9to5Mac hevder de har mottatt pålitelig informasjon om navnet på den nye telefonen og hvilke spesifikasjoner den har. Informasjonen kommer i tillegg til et berg av rykter og butikker som har mottatt deksler for den nye telefonen allerede.

Navnet på telefonen skal være 2020 iPhone SE, altså hverken iPhone 9 eller iPhone SE2, slik det har blitt spekulert i. Den skal også bli tilgjengelig i en rekke ulike farger. Og den kan ifølge nettstedet dukke opp i salg allerede i dag.

Deler spesifikasjoner med iPhone 11

Det er ventet at nye iPhone SE vil få samme A13-prosessor som inneværende iPhoner, men ifølge den nye informasjonen skal også lagringsalternativene bli like det du finner på den vanlige iPhone 11-modellen. Det betyr varianter i 64, 128 og 256 gigabyte. Pro-modellene har en litt annerledes stige, der alternativene er 64, 256 og 512 gigabyte.

På fargefronten mener nettstedet å vite at den nye iPhonen kommer i hvitt, svart og rødt, der sistnevnte vil bli del av en Product (Red)-serien der deler av inntektene går til veldedighet.

Les også
Apple iPhone 11: Dette er iPhonen for folk flest

Leker seg med farger i rimelige iPhoner

Skjermen vil bli mindre enn for de fleste av de ferske iPhone-modellene, med 4,7 tommer slik gamle iPhone 8 hadde. Det innebærer etter ryktene også at den vil få vanlig hjemknapp, i motsetning til designen som har blitt vanlig etter iPhone X og ut.

Apple har hatt tradisjon for å være litt mer frilynte på fargefronten med de rimeligere telefonene sine. iPhone 5C ble bygget i plast, og kom i en rekke farger. Det samme kan sies for iPhone Xr fra 2018. Inneværende iPhone 11 er den rimeligste av de nye iPhonene så langt, og også den finnes i mange ulike farger.

Den originale iPhone SE-modellen kom i 2016, og var designmessig en iPhone 5S med ny og sprek innmat. Det betød 4-tommers skjerm og kantete design. iPhone SE (2020) er ventet å få avrundet design på linje med iPhone 8.
Niklas Plikk, Tek.no

Kan bli vesentlig billigere enn iPhone 11

Prisen her er ventet å bli lav, og lavere enn for dagens. iPhone 8 som er en av de rimeligste iPhonene du kan gå ut og kjøpe har en listepris på 450 dollar, mens den drevne og ofte treffsikre analytikeren Ming-Chi Kuo tidligere har rapportert at nye iPhone SE vil ha en listepris på 400 dollar.

Den vanlige iPhone 11-modellen har en listepris på 700 dollar i USA, og kan kjøpes fra rundt 8300 kroner her til lands. Det betyr at iPhone SE 2020 kan bli en hel del rimeligere, forutsatt at valutabølgene ikke gynger så veldig mye hardere enn de har gjort så langt.

På dekselfronten mener forøvrig 9to5Mac å vite at det vil bli silikondeksler i svart og hvitt tilgjengelig, mens skinndeksler i rødt, svart og midnattsblått også vil dukke opp.

Operatøren Virgin Mobile i Canada skal allerede ha lagt ut referanser til en ny iPhone i sine registreringstjenester for nye abonnement.

annonse

Les også