Til hovedinnhold

Samsung fikser grønne skjermer med oppdatering

Allerede tilgjengelig i Tyskland.

S20 Ultra har fått ny software.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no/Sammobile/kollasj

Sammobile melder om at en ny oppdatering til flaggskipet Samsung Galaxy S20 Ultra har blitt sluppet, foreløpig kun i Tyskland. Oppdateringen tar sikte på å fikse problemet mange brukere har meldt om med grønne skjermer, et problem som ble introdusert på Exynos-varianten av S20 Ultra etter forrige oppdatering.

Problemet viste seg i form av et veldig tydelig grønnskjær over hele skjermen, men opptrådte kun ved to ulike kriterier:

  1. Dersom telefonen hadde 120 Hz-modus aktivert og en app uten støtte for dette ble åpnet
  2. Dersom telefonen ble veldig varm

Etter sigende skal ikke Snapdragon-varianten av S20 Ultra ha vært påvirket. Uansett er problemet løst nå, enn så lenge kun i Tyskland – men det er rimelig å anta at det neppe tar lang tid før ny programvare seiler videre ut i Europa og verden snarlig. Dersom du er usikker på om det er grønnskjær-oppdateringen du får på telefonen, kan du se etter versjonsnummeret på oppdateringen. Oppdateringen det er snakk om her har versjonsnummer G98xBXXU1ATD3.

Skal også fikse problemet for S20 og S20+

Slik (venstre) ser grønnskjæret ut. Normal skjerm til høyre.
Sammobile

Selv om brorparten av problemene med grønnskjærer ble rapportert for storebror S20 Ultra, skal oppdateringen også fikse problemet for de vanlige S20-modellene. Så om du har en slik og opplever skjermproblemer, er det nok lurt å oppdatere telefonen for deg også.

Samsung oppgir ikke noen videre forklaring i oppdateringen, så nøyaktig hva de har gjort er uvisst. Oppdateringen skal vanligvis komme inn automatisk, men om den ikke gjør det eller du ikke har dette aktivert kan du alltids gå til Innstillinger og lete frem Programvareoppdateringer og sjekke manuelt.

annonse