Nyhet

Motorola lanserer toppmodell med imponerende spesifikasjoner

Dette er Motorola Edge+.

Nye Edge+.

Motorola har de siste årene vært kjent for én ting, og først og fremst kun den ene tingen: rimelige og fornuftige smarttelefoner. Nå melder The Verge om at selskapet forsøker å bli kjent for noe mer enn bare dette, når de nå lanserer toppmodellene Motorola Edge+ og Motorola Edge.

Ja, du hørte riktig: toppmodeller fra Motorola. Dette er det mangfoldige år siden vi har sett, og selv toppmodellaktige modeller som Moto Z har hatt tydelige kompromiss som har plassert dem godt under toppsjiktet.

Edge-telefonene er derimot helt genuin vare, og tar direkte sikte på å konkurrere direkte mot telefoner som Galaxy S20 Ultra, iPhone 11 Pro Max og OnePlus 8 Pro. Hvorfor nevner vi disse megatelefonene spesifikt? Vel, fordi begge er massive telefoner med 6,7 tommer OLED-skjerm og kraftig kurvede sider. Både den rammeløse skjermen og designet nærmest skriker toppmodell, og tar klar inspirasjon fra mange andre premiumprodusenter.

Eksempelvis er høyde/lengde-forholdet 19,5:19, og oppfriskningsraten 90 Hz.

Motorola Edge+
Motorola Edge+

Heftig kameraoppsett

En annen faktor er kameraoppsettet, som minner veldig om det vi har sett fra den siste tidens absolutte toppmodeller. Hovedkameraet er på hele 108 megapiksler, og får selskap av en telefoto på 8 megapiksler (optisk stabilisert), en vidvinkel på 16 megapiksler og en «Time of Flight»-sensor. Fronten får et 25 megapiksels kamera, via et hull i øverste venstre side av skjermen.

Heftig kameraoppsett

Dette er altså på Edge+. Den vanlige Edge får et noe nedgradert oppsett, med «bare» 64 megapiksler på hovedkameraet og en telefoto uten optisk stabilisering og noe mindre zoom (2x vs 3x). De resterende sensorene virker å være identiske.

På prosessorsiden er det også ulikheter, for mens Edge+ kommer med den helt utvilsomt toppmodellaktige Snapdragon 865-brikken, 12 GB minne og 256 GB lagring, må Edge klare seg med Snapdragon 765, 4 GB minne og 128 GB lagring. Ingenting å være lei seg over, det heller, men definitivt ute av toppmodelland også.

Begge telefonene kan lades trådløst, lade opp andre enheter og har en form for vannsikring, og får fingeravtrykksleser bygget inn under skjermen.

Støtter 5G, men ikke helt på samme måte

Begge de nye Motorolaene støtter også det nye og kommende 5G-nettverket, men ikke helt på samme måte Edge+ støtter nemlig både «sub-6GHz»-nettverk og «mmWave 5G», der Edge kun har støtte for det første. Kort fortalt betyr det at Edge+ vil ha høyere potensiell makshastighet over 5G-nettverket, og dessuten sannsynligvis fungere bedre i urbane områder (samt dekke større områder) enn Edge. Motorola bruker uansett 5G massivt i markedsføringen av begge telefonene, så vi får anta at det er viktig:

I og med at 5G enda ikke er rullet ut for fullt nær sagt noe sted i verden er det nok få som vil merke mye til dette akkurat nå, men for fremtiden kan det fort ha noe å si. Om du har tenkt til å ha telefonen et par år da.

Og dét bør du kanskje vurdere om du skal vurdere Motorolas nye flaggskip. Skal du ha Edge+, må du nemlig ut med minst 999 amerikanske dollar, noe som oversatt til norsk valuta tilsvarer 10.700 kroner i skrivende stund. Før noe av moms og skatt er lagt til, altså. Så når telefonene en gang kommer hit på berget vil nok prisen potensielt ha steget noe.

Mer konkret vet vi imidlertid ikke før telefonen faktisk lander her, noe som etter sigende kan skje en eller annen gang i mai. Det samme gjelder den vanlige Edge, men her har Motorola enda ikke sluppet hverken lanseringsdato eller pris enda. Det eneste vi vet er at den kommer «senere i sommer».

Motorola Edge
Motorola Edge
annonse