Tek.no

Nyhet

Huawei: – Vi satser fullt og helt på Android

Det kan se ut til at planene om å bytte til et eget operativsystem er lagt på is.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
5 Juli 2019 10:20

Huawei har vært i usedvanlig hardt vær de siste månedene, etter at USA med president Donald Trump i spissen blokkerte selskapet fra å benytte amerikansk teknologi.

I praksis utestengte dette Huawei fra å skaffe nesten alle de mest elementære delene av telefonene og datamaskinene sine. Dette inkluderte også operativsystemet på telefonene deres, Android, og derfor ble det snakket om at Huawei ville erstatte det med noe eget. Huawei bekreftet også selv at operativsystemet deres kunne være klart i 2020.

– Forblir i Android-systemet

Nå melder PhoneArena om at dette trolig ikke kommer til å skje. I et nylig intervju sa nemlig Walter Ji, Huaweis forbrukersjef i Vest-Europa, at de er fullt fokusert på Android.

Ji understreker at Huawei er «...fokusert og veldig dedikert til å forbli i Android-økosystemet». Samtidig pekte han også på hvor utrolig mye tid og ikke minst penger Huawei har lagt ned i operativsystemet. Bare i fjor brukte selskapet over 15 milliarder dollar på forskning og utvikling, ifølge Ji. Dette er langt mer enn de fleste konkurrenter.

Samtidig vil tydeligvis ikke Huawei lenger forsøke å ta igjen Samsung som verdens største mobiltelefonprodusent. Etter den massive mengden negativ PR selskapet har opplevd i det siste, er nok det en realistisk innstilling.

Vil satse på USA?

Uttalelsene kommer i kjølvannet av at USA løftet en del av sanksjonene mot selskapet, som blant annet innebar at Huawei igjen kunne benytte amerikansk teknologi. Dermed virker det som om ikke minst eksisterende Huawei-eiere vil kunne puste lettet ut, og at selskapet stadig vil satse for fullt på Googles Android-operativsystem.

Huawei får imidlertid fortsatt ikke hverken selge telefoner i USA, eller bygge ut 5G-nettet der. Det førstnevnte virker det imidlertid som om man ønsker å gjøre noe med, for ifølge Ji er nettopp det amerikanske markedet noe man har ambisjoner om å satse på. Men da må trolig flere juridiske og politiske kabaler gå opp først.

Lurer du på hva Huawei-krisen dreier seg om, helt konkret?
Her er det du må vite om krisen »

(Kilde: PhoneArena)

Les også
Kun én vinnersjanse igjen for Huawei
Les også
Huawei har lansert sin Android-konkurrent
annonse

Les også