Til hovedinnhold

Apple tilbyr million-dusør til de som finner iPhone-feil

I en tid der personvern er viktigere enn noen gang, har Apple tidligere lovet dusører på opptil én million dollar - eller nærmere ni millioner kroner - til utvalgte eksperter på datasikkerhet som klarer å finne sikkerhetshull i systemene til selskapets mobiltelefoner.

Under den årlige Black Hat sikkerhetskonferansen i Las Vegas avslørte selskapet torsdag at de nå åpner opp for at alle som finner slike sikkerhetshull kan få slike dusører. I tillegg gjelder dette ikke lenger bare iPhone, men også programvaren for Mac og andre mulige mål for hackere.

Har du lest denne? Nettsted: Disse appene spionerer på deg

Hovedpremien på én million dollar er forbeholdt til de som eventuelt klarer å få fjerntilgang til en iPhones kjerne (kernel), uten noen form for handling fra brukerens side.

Dette er et solid hopp opp fra Apples tidligere høyeste pengepremie, som var på 200.000 dollar (1,8 millioner kroner). Den økte summen kan være for å være mer konkurransedyktig sammenlignet med andre selskaper, som kan tilby helt opptil to millioner dollar til hackere som finner de verste feilene.

For å gjøre jobben lettere for ekspertene som jakter etter sikkerhetshull, skriver Reuters at selskapet også tilbyr modifiserte mobiler som har noen sikkerhetstiltak skrudd av.

Ga bort en Tesla Model 3

Apple er langt ifra de eneste som tilbyr store premier til hackere som finner alvorlige feil. Tidligere i år sponset Tesla en hackerkonkurranse kalt Pwn2own, som gikk ut på å få få tilgang til en Tesla. Hovedpremien var en Tesla Model 3, i tillegg til en solid slump penger.

En hackerduo bestående av Richard Zhu og Amat Cam klarte å hacke seg inn i Tesla Model 3 ved å utnytte et sikkerhetshull som ga dem tilgang til bilens nettleser. Deretter klarte de å vise en tekstbeskjed i nettleservinduet. Totalt i hackerkonkurransen gikk duoen hjem med hele 375.000 dollar, omtrent 3,2 millioner kroner, i tillegg til en Tesla Model 3.

Les også: Tre av ti nordmenn deler passordene sine med andre

Les også
Apple blokkerer uautoriserte batteribytter
Les også
iPhone blir ny og her er funksjonene vi liker best
Les også
Apple avslutter Siri-avlytting etter avsløring
Les også
Spår 5G-støtte i alle tre iPhonene i 2020
annonse