Den brettbare mobilen var ekte, og Xiaomi står bak den

Se den bli demonstrert av sjefen selv.

Helt på starten av nyåret dukket det opp en mystisk video på nettet som viste en brettbar mobil som på unikt vis brettet hver side inn mot midten, for å halvere størrelsen på skjermen.

Ingen visste hvem som sto bak mobilen, men ryktene ville ha det til at det var det kinesiske selskapet Xiaomi. Nå er det bekreftet.

I en ny video publisert av Xiaomi selv, ser vi selskapets toppsjef og gründer Bin Lin bruke den sagnomsuste mobilen.

Ikke et ferdig produkt

I Twitter-meldingen hvor videoen først ble lastet opp blir det nevnt at dette bare er en prototype, og det ser man også til dels i videoen.

Det er øyeblikk hvor man kan se refleksjoner i skjermen som tyder på at skjermen ikke er helt flat, men heller litt ruglete, og grensesnittet sitter nok heller ikke helt.

Likevel er dette bedre enn andre håndfaste produkter vi har sett tidligere. For ikke bare tilpasser grensesnittet seg automatisk når skjermen brettes sammen, men skjermene brettes også helt inntil baksiden. Det er langt smidigere enn den brettbare mobilen vi prøvde i Las Vegas, hvor det ble et digert gap i midten av mobilen når man brettet den sammen.

– Kommer nok i veldig begrenset opplag

Tek.nos mobilekspert Finn Jarle Kvalheim tror Xiaomis brettbare mobil vil komme i butikkene i løpet av året, men kanskje ikke til Norge.

– Jeg tror den kommer i butikkene, men det blir nok i veldig begrenset opplag, og kanskje bare til det kinesiske markedet. Den bør nok i første omgang sees på som en prototype i salg, akkurat slik opprinnelige Mi Mix ble. Der var jo feilprosenten så skyhøy at de var vanskelige å få tak i, og særdeles dyre med tanke på at Xiaomi alltid ligger relativt lavt prismessig, sier Kvalheim.

Han tror det fort kan hende flere mobilprodusenter kaster seg på denne bølgen, nå som Samsung og Xiaomi har vist frem fungerende prototyper, og mindre aktører som Royole til og med har en brettbar mobil i salg:

– Dette kan bli en ny mobiltrend, men det forutsetter at det gjøres riktig. Historien er stappfull av teknologier som kommer for tidlig. Man må tilby et minstemål av kvalitet og brukeropplevelse for at dette skal bli en vedvarende trend. Så lenge ikke ulempene overskygger fordelene man kan få ut av et slikt produkt kan nok markedet likevel leve med en del førstegenerasjonsnykker, konkluderer Kvalheim.

annonse