Til hovedinnhold

Snart går Huawei forbi Apple i antall solgte mobiler

Men Samsung har fortsatt et stort overtak.

Xiaomi/Colourbox7681746

Mobilmarkedet er som kjent i rask endring, og en av trendene som virkelig har gjort seg gjeldende i senere år er at de kinesiske mobilprodusentene har vokst svært kraftig. Det gjelder spesielt mobilprodusentene Huawei, OPPO og Xiaomi. Denne trenden ser bare ut til å fortsette, tyder nye tall på.

Analysebyrået Strategy Analytics la nylig frem nye tall for det globale mobilmarkedet som viser at kineserne holder stand, og vel så det.

I det andre kvartalet i år økte verdens tredje største mobilprodusent Huawei sin markedsandel til 10,7 prosent, fra 9,4 prosent i samme periode i fjor. Fjerdeplassen innehas av kinesiske Oppo, som hadde en ganske markant økning i markedandel fra 5,3 til 8,2 prosent.

Xiaomi på topp fem

Samtidig inntok Xiaomi topp fem-listen for første gang på ett år, og selskapet har nå en markedsandel på 6,4 prosent, opp fra 4,3 prosent i andre kvartal i fjor. I rene tall sendte Huawei 38,4 millioner mobiler til forhandlere i det andre kvartalet, opp fra 32 millioner i samme periode i fjor. Oppo og Xiaomi hadde begge en kraftig økning fra henholdsvis 18 og 14,7 millioner til 29,5 og 23,2 millioner enheter.

De to markedsdominerende aktørene Samsung og Apple opplevde begge en liten tilbakegang i markedsandel på henholdsvis 0,6 og 0,4 prosent, til 22,1 og 11,4 prosent.

Det betyr at Huawei nå begynner å puste Apple i nakken når det gjelder den globale andelen av mobilmarkedet, med sine 10,7 prosent, mot Apples 11,4.

Strategy Analytics

Sterk økning i samlet mobilsalg

Samsung og Apple sendte ut henholdsvis 79,5 og 41 millioner enheter i kvartalet. Av andre tall kan Strategy Analytics opplyse at det ble sendt til sammen 360,4 millioner mobiltelefoner til forhandlere på verdensbasis i andre kvartal i år, noe som er en oppgang på 5,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Ifølge byrået har økningen sammenheng med oppgang i antallet førstegangskjøpere i nye markeder i blant annet Afrika, samt at utviklere markeder som Europa er i ferd med å oppgradere til nye flaggskipmodeller. Byrået nevner sterk etterspørsel etter Galaxy S8 som en viktig faktor.

Huawei skal nå skifte strategi for å vokse enda mer: Selskapet dropper de billigste mobilene »

annonse