Til hovedinnhold

Komplett: – Solgte 23 ganger så mange Google Home som vanlig

Og Elkjøp venter å selge en halv million i Norden bare før jul.

Google

Tirsdag morgen ble det klart at Google Home og Home Mini blir tilgjengelig med norsk taleassistent fra og med 24. oktober, med forhåndsbestilling umiddelbart.

Produktene har imidlertid vært i salg i Norge lenge, bare uten støtte for norsk språkdrakt, blant annet hos Komplett, hvor kategorisjef Pål Fredrik Berg meldte følgende tirsdag kveld:

– Siste 24 timer har vi solgt 23 ganger så mange Google-smarthøyttalere sammenliknet med de andre dagene i september og oktober. Så at offisiell støtte er på plass, har mye å si for salget.

Tror på en halv million

Kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly hos konkurrenten Elkjøp sier de er veldig fornøyde med salgsstart av Google Home-produktene, og at de forventer å selge en halv million enheter før jul i Norden.

– Vi har lenge sett at dette er noe kundene våre ønsker seg, og vi er så gira over at vi nå kan tilby taleassistentene. Flere av kundene våre la inn sin ordre rett etter at produktene ble tilgjengelig for forhåndsbestilling på nett – og i timene etter. Vi hadde mange besøkende inne på våre Google Home-sider i går, og vi ser at trafikken fortsetter i dag, skriver hun i en e-post.

Google Home koster i skrivende stund 1499 kroner i de billigste nettbutikkene, mens lillebror Home Mini veiledende koster 599 kroner.

Nærmest alene på markedet

Google møter heller ikke den store konkurransen i Norge som de gjør i USA, hvor Google Home må slåss mot både Amazons Echo-høyttalere og ikke minst Apples HomePod om kjøpernes gunst.

Amazons taleasssistent Alexa skjønner ikke norsk, mens Apple rett og slett ikke har lansert HomePod i Norge. Den er riktignok også gråimportert i et visst monn, men prisklassen er en helt annen enn Google Home, med nesten 4000 kroner i skrivende stund.

HomePod snakker heller ikke norsk.

TEST: Apple HomePod: Ingen smarthøyttaler låter bedre enn Apple HomePod, men er det nok?

Google Home Mini.
Google

Ingen Home Max

På det amerikanske markedet finnes det tre varianter av Google Home, hvor den største heter Google Home Max, i tillegg til den skjerm-utstyrte Google Home Hub, som ble lansert i går.

Home Max er ikke å finne i norske butikker nå, og vil heller ikke slippes av Google i Norge den 24. oktober. Hvorfor vet vi ikke, men vi har fått bekreftet at hvis du importerer den til Norge fra utlandet vil trolig også kunne forstå norsk etter den 24. oktober.

Hvis du vurderer å kjøpe Google Home til over 1500 kroner hadde vi for øvrig også tatt med Sonos One i vurderingen. Sonos' smarthøyttaler støtter for øyeblikket bare Amazons taleassistent Alexa, men har lovet at Google Assistant skal være på plass i løpet av høsten.

Da får du en høyttaler som både ser pen ut, låter godt og i tillegg kan brukes som en multiromshøyttaler. Den koster imidlertid 500 kroner mer.

annonse