Til hovedinnhold

Derfor drøyer det så lenge med Chilis avgjørelse om Fri Data

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Da Nkom for noen uker siden konkluderte med at vilkårene for Chilimobils «Fri Data»-abonnement var i strid med reglene om nettnøytralitet, ga de Chilimobil frist til 9. november med å gi eventuelle merknader.

Den gang sa Chilimobil at de skulle bruke helgen til å tenke, og så finne ut hva de skulle gjøre. Det var tilsynelatende ikke så enkelt som Chilimobil trodde, for de endte opp med å be Nkom om å få utsatt svarfristen med to uker.

– Stort arbeidspress

I et brev til Nkom, som Tek.no har sett, skriver Chilimobils advokat Knut Glad i Advokatfirmaet Føyen Torkildsen at Chilimobil har bedt dem om å gå gjennom og besvare brevet.

– Vedtaket har stor betydning for Chili Mobil AS. Nkoms varsel er relativt omfattende og hvor det henvises til en rekke kilder utover de som er referert til i vårt brev av 16. juli 2018, og som må gjennomgås før vi kan inngi bemerkninger til Nkoms varsel om pålegg, skriver han.

Glad påpeker at stort arbeidspress hos ham gjør at de må be om mer tid. Det fikk de innvilget, så Chilimobil har nå til fredag 23. november med å komme med sine merknader.

– Det er riktig at vi har bedt og fått innvilget utsettelse til fredag neste uke. Det er ingen dramatikk i dette annet enn at vi trenger mer tid. Håper på forståelse for dette, skriver Chilimobil-sjef Lars Ryen Mill i en e-post til Tek.no.

Må endre vilkårene

Nkoms vurdering var at Chilimobils vilkår om at abonnementet, som inkluderer opptil 1000 gigabyte data i måneden, kun er til «personlig bruk» er innenfor regelverket.

De varslet imidlertid at Chilimobil må fjerne begrensningen om at man ikke kan dele datatilkoblingen fra mobilen til andre enheter.

– Chilimobil har fått medhold i det viktigste prinsippet i vilkårene på abonnementet «Chili Fri Data». Tjenesten kan fortsatt begrenses til personlig bruk. Dette betyr at vi kommer til å fortsette med Fri Data, sa Mill den gang.

annonse