Til hovedinnhold

– Elektrisk Harley-motorsykkel kommer innen 18 måneder

Bekreftet fra toppsjefen selv.

YouTube

Den amerikanske motorsykkelprodusenten Harley-Davidsons direktør, Matt Levatich, bekreftet denne uken at de vil ha et elektrisk alternativ klart for salg innen 18 måneder.

Det er elmotorsykkelen «LiveWire», som Harley-Davidson har jobbet med i fire år, som nå tar steget videre til produksjon, melder Bloomberg.

Det vil i så fall by på en radikal endring sammenlignet med hva selskapet har vært kjent for frem til nå – hvor grom, høylytt motorlyd har vært blant kjennemerkene til motorsyklene.

Her kan du se video av de nye modellene Harley-Davidson har i tankene, blant annet den nye elektriske sykkelen:

Under ti mil rekkevidde i starten

Allerede tilbake i 2014 fikk verden en smakebit på den kommende modellen, som den gang kunne skilte med blant annet en akselerasjon fra 0 til 60 miles (96 km/t) på under fire sekunder.

Rekkevidden var imidlertid ikke spesielt imponerende den gang, hvor du i økomodus kunne kjøre 55 miles, tilsvarende cirka 88 kilomoter før batteriet var tomt. Selskapet sier ikke noe om hva ytelsen blir når den omsider kommer i butikken, men trolig vil tallene være langt bedre enn hva tilfellet var for fire år siden.

Sviktende salg av tradisjonelle Harleyer

Salget av tradisjonelle, amerikanske motorsykler har falt den siste tiden, og kanskje er det nettopp dette som får selskapet til å tenke i nye baner. I 2017 falt salget med 6,7 prosent, og utsiktene for 2018 ser ikke noe bedre ut.

Harley-Davidson har allerede annonsert at de vil måtte stenge en fabrikk i Missouri, hvor 800 personer vil miste jobben sin. Samtidig vil en fabrikk i Pennsylvania måtte redusere stabben sin med 260 personer.

Vil elektriske motorsykler slå an?

Spørsmålet videre blir om den elektriske modellen vil skape nok entusiasme til å redde selskapet fra ytterligere dårlige tider. Nettstedet The Verge skriver at lyden fra de tradisjonelle forbrenningsmotorene er mye av grunnen til at forbrukerne velger å kjøpe seg en Harley-Davidson.

Da LiveWire-prosjektet ble lansert, hadde selskapet lagt til en vinelyd som skulle skape mer kjøreglede, uten at denne funksjonen fikk noen jublende mottakelse.

Hva de har funnet på med den produksjonsklare utgaven, blir derfor spennende og muligens helt avgjørende.

I tillegg til en utgave av LiveWire, har selskapet også planer for ytterligere to modeller, en lettere modell med terrengegenskaper, samt en slags mopedvariant. Begge disse to modellene er ventet å stå klare i 2022.

Lyst på en elektrisk moped i dag?
Sjekk vår test av denne lille rakkeren »

(Kilde: Bloomberg)

annonse