Nyhet

Nok en bank åpner for Google Pay

Mobilbetaling stormer videre.

Sbanken var tidlig ute med Apple Pay, men det har tatt en tid før Google og Android-mobiler har blitt støttet. I dag åpner banken for tre nye tjenester; Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay.

– Vi har jevnt trykk fra våre kunder som ønsker å bruke Google Pay, Fitbit Pay og Garmin Pay, forklarer daglig leder i Sbanken, Magnar Øyhovden i pressemeldingen.

Dagens åpning gjør at banken i praksis støtter alle større mobilbetalingsløsninger i Norge.

Les også: Seks banker støtter Apple Pay

Jevn etterspørsel om ulike tjenester

– Dere åpnet tidlig for Apple Pay, men hvorfor har det tatt så lang tid med Google Pay?

– Det tok litt lenger tid enn vi hadde håpet og trodd det skulle ta, men så kommer det og vi tar samtidig med Fitbit og Garmin, så da vet vi det er mange som blir glade og fornøyde, svarer kommunikasjonsansvarlig Geir Holen i Sbanken.

– Er det stor etterspørsel etter betaling via Garmin og Fitbit sammenliknet med Google Pay?

– Det er jevnt fordelt med henvendelser på Garmin og Fitbit mot Google Pay. Klokkeprodusentene har trofaste fanskarer som har ønsket seg dette, forklarer Holen, før han fortsetter:

– Det er jo bare å gå og se på gata - så ser du veldig mange nordmenn med Fitbit og Garmin.

Mange har etterspurt betaling gjennom Fitbit (bildet) og Garmin, ifølge Sbanken.

Gode opplevelser gir fast bruk

Holen ville ikke gå nærmere i detalj om hvor mange som bruker mobilbetaling fra banken i dag. Men sier at mange tok det i bruk tidlig og har fortsatt å bruke tjenesten etter at de åpnet for Apple Pay.

– Du må prøve det og bruke det for å bli vant til det. Når du ser hvor enkelt det er bruker du det fast. Hvis du er i London og skal ta tuben legger du jo bare telefonen oppå kortleseren, så slipper du å kjøpe billett på vanlig måte.

Ser du den vifteformede logoen for kontaktløs betaling kan du bruke kontaktløse kort, eller mobile løsninger som Google Pay og Apple Pay også.

Nordea støtter alt, DnB mangler Apple

Lanseringen kommer en drøy måned etter at konkurrenten DnB åpnet for Google Pay i slutten av mai. DnB er også å finne på de samme treningsklokkene, men har foreløpig ikke åpnet for Apple Pay.

Et annet stort banknavn i Norge med full støtte for mobilbetalinger er Nordea. De var blant de første til å støtte Apple Pay og åpnet for Google Pay i november i fjor. Også der er treningsklokkene fra Fitbit og Garmin støttet.

Nordea, Sbanken og Santander var trekløveret som først annonserte Apple Pay-tilgjengelighet i Norge. Av disse venter vi nå bare på at Santander skal åpne slusene også for Google - så langt har de annonsert at de snart skal åpne for tjenesten.

I 2020 skal det bli mulig å betale med mobilen eller kontaktløse kort i alle betalingsterminaler i Norge. Enn så lenge må du se etter ikonet for kontaktløs betaling i døren til butikken eller på betalingsterminalen for å vite om løsningen er støttet.

Les også
Alipay og Vipps går for felles løsning
Les også
DNB lanserer Google Pay
Les også
Nå er det seks banker i Norge som støtter Apple Pay
Les også
Slik kommer du igang med Google Pay
Les også
Nå får flere tilgang til Apple Pay
annonse