Tek.no

Nyhet

Apple nærmer seg gigantoppkjøp fra Intel

Skal sørge for 5G-nett i fremtidige modeller.

Flickr/Cathy Baird
23 Juli 2019 14:18

Tidligere i år annonserte Intel plutselig at de ville trekke seg ut av 5G-modem-markedet, til manges store overraskelse. Overraskelsen ble mindre da det ble klart at Apple og Qualcomm hadde kommet til enighet om et forlik, der Apple igjen forpliktet seg til å kjøpe modem fra Qualcomm etter en langvarig patentkonflikt.

Bakgrunnen for at Apple i de siste generasjonene iPhone har brukt Intel-modemer har vært nettopp konflikten med Qualcomm, og etter forliket så ikke Intel lenger noe marked for sine modemer. Nå melder CNET om en ny vending i saken: Apple skal visstnok kjøpe opp Intels 5G-modem-avdeling.

Apples plan med dette er uten tvil å på sikt kunne utvikle sine helt egne 5G-modem, og dermed gå enda et skritt i retning av å gjøre seg uavhengig av andre aktører i konstruksjonen av iPhone. Apple produserer allerede sine egne prosessorer og grafikkbrikker, i tillegg til en rekke andre komponenter på innsiden av iPhonene sine.

Dette sparer selskapet for enorme summer i «royalties» til andre selskaper som ellers ville ha bidratt med deler.

Kan komme i 2024 tidligst

Dette betyr imidlertid ikke at du får se Apples egenproduserte modemer med det første – det skal etter sigende ta svært lang tid å utvikle nye brikkesett fra bunnen av. Dermed forventer ikke analytikere at Apple vil ha dette klart før tidligst i 2024.

Frem til da vil de altså fortsatt benytte seg av Qualcomm som leverandør. Det betyr at også iPhone-modellene Apple forventes å lansere i september vil ha slike på innsiden. De forventes imidlertid ikke å være 5G-klare; det skal ikke være på plass før 2020-modellene av iPhone.

Så gjenstår det å se om milliardoppkjøpet av Intels modem-avdeling blir noe av, da. Ingen av selskapene har foreløpig bekreftet annet enn at de er i samtaler.

Apple og Qualcomm fulgte ikke boka helt:
Fikk bot på nesten 10 milliarder for ulovlig samarbeid »

(Kilde: CNET)

annonse