Tek.no

Nyhet

Ikea lanserer spesiallaget og 3D-skrevet gaming-tilbehør

Stein Jarle Olsen, Tek.no
Stein Jarle Olsen
4 Juni 2019 16:00

ÄLMHULT (TEK) Ikea fortsetter å satse hardt på samarbeidsprosjektene sine, lik det vi har sett med Sonos, og på selskapets Democratic Design Days varslet de tirsdag en serie med gaming-utstyr i samarbeid med selskapene Unyq og Area Academy.

Taster til tastaturet ditt

Tre produkter er foreløpig klare: En kabelordner for musekabelen, en håndleddsstøtte og ikke minst skreddersydde WASD-taster for å bytte ut tastene på det eksisterende tastaturet ditt.

Selve personaliseringen foregår gjennom en egen app som bruker teknologi fra selskapet Unyq, som tidligere hovedsaklig har drevet med 3D-skriving av proteser.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Alle produktene i serien vil 3D-skrives på forespørsel og gjennom en appbasert scanne- og måleprosess sikrer du at håndleddsstøtten skreddersys akkurat til deg, for eksempel. Leveringstiden skal være rundt to uker.

Målet er at produktene i gamingserien skal bidra til å redusere slitasje fra dårlig ergonomi. Metoden med 3D-skriving og produksjon på forespørsel er også ny for Ikea, og skal blant annet redusere sløsing og utslipp i forbindelse med transport.

Disse tastehodene skal gjøre det lettere å finne frem på tastaturet, i tillegg til at du kan velge høyde på dem selv.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

I butikk allerede i år

WASD-tastene, som gjerne brukes til å flytte på karakteren din i førstepersonsspill, vil være riflet på toppen for bedre å skille seg ut fra de andre tastene. De vil også kunne fåes i flere høyder og passer til de fleste mekaniske tastaturer, ettersom det i praksis bare er toppen av tasten som byttes ut.

De 3D-skrevne gamingproduktene skal inngå i en serie Ikea kaller Uppkoppla. Her skal også annet gamingfokusert utstyr og møbler inn. På Democratic Design Days i fjor ble det for eksempel varslet en gamingstol, men denne er fortsatt i utviklingsfasen, får vi vite.

Musekabelholderen i den nye Uppkoppla-serien..
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Uppkoppla-serien skal være tilgjengelig fra og med 2020, men musekabelordneren kan dukke opp allerede i år.

Reise og opphold i forbindelse med turen til Älmholt er betalt av Tek.no.

annonse

Les også