Til hovedinnhold

Sonos varsler økte priser

Flytter produksjon ut av Kina.

Sonos, det amerikanske selskapet kjent for å lage en rekke forskjellige multiromshøyttalere, varsler nå en prisøkning. det er de to hifi-produktene Amp og Port som øker i pris, og årsaken skal være at produksjonen flyttes fra Kina til Malaysia.

Begge de to produktene går opp med 50 dollar fra og med 9. januar 2020. Andre Sonos-produkter, altså alle høyttalerne deres, vil ikke få endret pris.

Tek.no har fått bekreftet av Sonos at prisøkningen bare vil gjelde i USA, og ikke her i Norge.

Nisjeprodukter

Både Sonos Amp og Port kan sies å være nisjeprodukter sammenlignet med resten av Sonos’ portefølje. De er laget for å koble tradisjonelle HiFi-systemer sammen med resten av Sonos-produktene.

Amp er en forsterker som lar deg drive tradisjonelle høyttalere via den, mens Port lar deg koble til din tradisjonelle forsterker eller platespiller til resten av systemet ditt. Begge to er altså laget for kunder som trolig allerede vant til høye priser og enorme regninger.

I USA øker prisene for Amp og Port fra 599 og 399 dollar til henholdsvis 649 og 449 dollar.

Bra, men dyrt

Vi har testet Sonos-høyttalere i årevis her på Tek.no, og konklusjonen er ofte den samme: God lyd, lekende lett oppsett, veldig brukervennlig, men prisene er stive.

Derfor var det en gledelig overraskelse da vi testet høyttalerne de lagde i samarbeid med Ikea – Symfonisk – som ga oss den velkjente Sonos-lyden, god brukervennlighet, men en betydelig lavere pris. Selv om vi testet dem allerede i sommer, kalte vi dem årets julegave.

annonse