Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nyhet

Elkjøp utsolgt for PlayStation 5 på sekunder

Salget som skulle starte klokken 10 ble forsinket med nesten en halvtime.

Klokken 10 i dag skulle den første av i alt to runder med salg av PlayStation 5 starte hos Elkjøp. Tekniske problemer gjorde imidlertid at salget ikke kom i gang før nærmere halv elleve. Og da ble det første partiet revet vekk på sekunder.

– Vi hadde forsinkelser på kjøpsknappen, og denne ble tilgjengelig rett før halv elleve, forteller Madeleine Schøyen Bergly til Tek.no.

Madeleine Schøyen Bergly

500 eksemplarer

Elkjøp har altså delt opp salget av den enormt populære konsollen i to omganger. Den første klokken 10, og den andre klokken 13. Tidligere i dag krasjet Coops nettsider idet de åpnet sitt salg klokken 9.

Til Tek.no bekrefter Bergly at det var mange som prøvde å sikre seg et eksemplar klokken 10. Mer enn 60 000 personer var inne på nettsiden da salget skulle starte.

– Det først partiet vi hadde var på 500 enheter, og de ble utsolgt umiddelbart.

Les også
Coop.no nede for telling etter PlayStation 5-lansering

Største partiet klokken 13

Salget av det siste partiet ble åpnet opp klokken 13. Elkjøp kunne ikke si noe om hvor mange enheter det var snakk om, men bekreftet at det var flere konsoller holdt av til klokken 13 eller klokken 10.

– Vi har et større antall når salget åpner igjen klokken 13. Men dessverre er det ikke de mengdene som våre kunder ønsker seg, fortalte Bergly til Tek.no tidligere i dag.

– De enhetene som blir solgt i dag skal leveres til kundene vår før jul, avslutter Bergly.

Peter Andersson i NetOnNet.

Også NetonNet ble raskt utsolgt

NetOnNet var også blant elektronikkjedene som hadde salg av PS5 i dag. Heller ikke her tok det lange stunden innen konsollene var revet vekk.

- Vi har opplevd en enorm interesse for denne lanseringen. Vi la ut begge konsolltypene i morges kl 08.00 og kl 08.05 var alt revet bort. Selv om belastningen var høy, så gikk ikke siden ned. Vår nettbutikk er robust, men trykket har vært høyt. Vi i NetOnNet gleder oss nå til å kunne sende ut konsoller til glade norske gamere, sier Peter Andersson, Norgessjef i NetOnNet.

Det er med andre ord stor rift om maskinen, men Andersson kan ikke si noe mer om når de eventuelt får inn neste parti med maskiner.

- Antall modeller vi har solgt er vi forhindret fra å kunne kommentere, og på nåværende tidspunkt har vi ikke bekreftet informasjon om når vi får inn flere leveranser, avslutter Andersson.

Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5
annonse