Lanserer hete, nye Japan-mobiler

Japans nest største operatør, AU, kunne i går presentere selskapets nye sommerkolleksjon. Som NTT Docomo har AU en helt egen modellserie som byttes ut med jevne mellomrom, og denne gang kunne operatøren presentere hele 12 nye modeller.

Som ofte ellers før, så kan de japanske godbitene by på funksjoner og muligheter du ikke finner i norske telefoner. Blant annet bredskjermer med oppløsning på 480 x 272 bildepunkter, japansk-engelsk ordbok, TV-mottaker og friske sommerfarger vi sjelden ser på Nokia-telefoner.

Vi har plukket ut et par av de mest interessante.

Spill 3D-spill på mobilen

Hitachi Wooo W62H

Foretrekker du fortsatt PC-en fremfor mobilen når du spiller? Hitachi Wooo W62H har som mål å snu opp ned på det. Dette er nemlig en telefon som kan vise full 3D i spill og skal i tillegg få deg til å foretrekke mobilen for filmkvelden.

For å klare det har telefonen fått en skjerm du kan vende i to retninger: Opp på vanlig måte, og til siden for spilling og film. Telefonen kommer i fargene lyseblått, sølv og svart.

Sanyo W63SA
Casio G'zOne W62CA

Skift ut delene

Sony Ericsson har én modell med i år: Full Change re. Hovedpoenget bak modellen er at du skal kunne bytte ut opptil fem forskjellige deler på telefonen, og dermed få den så personlig som mulig.

Hva som kan byttes ut sies det lite om, men vi tipper dette strekker seg lenger enn bare deksel og bæresnor. Telefonen kommer i hvitt, rosa, grønt, oransj og sølv.

Oversett japansk til engelsk

Sanyo er kanskje ukjent her hjemme, men er absolutt hot-stuff i Tokyo. Et av bidragene deres i år er W63SA som skal kunne brukes i alle verdens CDMA- og 3G-nett, og er med det tiltenkt de av japanerne som er mye ute og reiser.

Telefonen har også en avansert ordbok som oversetter japansk til engelsk og omvendt. For W63SA er sommeren rød, sølvfarget og svart.

Termometer, kompass, GPS og TV

Casio mekker ikke bare klokker, men er stor på mobiltelefoner i Japan. Deres G'zOne W62CA er ment for sommerferien bestående av fjellklatring, turgåing og ekstremsport. W62CA skal nemlig tåle en trøkk, og selv om telefonen kommer i kamskjellsformat, lover AU både støt- og fuktsikring.

Dette kommer i tillegg til digitalt kompass, termometer, GPS og TV-mottaker. Alt du trenger for fjellturen, med andre ord.

Mote på japansk

Siste telefon av de utvalgte på catwalken er Sanyo W64SA. Dette er japanernes svar på en designtelefon, og burde vel ikke ha noe problem med å få tommelen opp av homsepatruljen.

I tillegg til et fargeutvalg på svart, sitrongul, hvitt og sjokkrosa skal telefonen ha et heftig lysshow på lager hver gang noen ringer. Dette i tillegg til en 2,8 tommers skjerm med oppløsning på WVGA, eller 800 x 480 bildepunkter.

Det er motemobilen sin det.

Ikke for bruk i Norge

Kunne du tenkt deg noen av disse til eget bruk? Glem det. Samtlige av telefonene er laget for det japanske CDMA-nettet og kan dermed ikke brukes i det norske GSM-nettet. Teoretisk sett skal telefonene fungere i 3G-nettet. Men med mindre du er en røver på å hacke, og det gjerne på japansk, så er dette ikke å anbefale.

Da er det langt lettere å dra til Japan, stikke nedom Tokyo downtown og trygle en tilfeldig forbipasserende om å få prøve telefonen hans eller hennes i noen minutter. Selv om vi kanskje fraråder det og.

(Kilder: Engadget, AU)

Les også
Her er robot-telefonen
Les også
Ekstrem skjerm
Les også
Her er fremtidens mobiler
Les også
Vanntette mobiler "pop" i Japan
annonse