Nyhet

Ny smell for Motorola - Sjefen går av

Sjefen i Motorola, Ed Zander, går av. Motorola har lenge slitt i motbakke. Selskapet klarer ikke å henge med i mobilsalget, og ble ifølge enkelte rapporter forbikjørt av Samsung i 2. kvartal i år. Nå ser det imidlertid ut til at flere enes om at Motorola har mistet grepet om andreplassen.

En rapport fra Gartner konkluderer med at både Nokia og Samsung solgte flere telefoner enn Motorola i 3. kvartal. Nokia hadde i 3. kvartal en markedsandel på 38,1 prosent, Samsung 14,5 prosent, mens Motorola endte på 13,1 prosent.

Zander må gå

De dårlige resultatene skyldes ifølge kritikere at Motorola ikke har klart å følge opp den enorme suksessen de har hatt med Razr-telefonene sine. Zander går av etter et år med skuffende resultater for selskapet.

Zanders plass tas over av Motorola-topp Greg Brown 1. januar i år. Zander får imidlertid ikke fyken, og har fortsatt en plass i styret frem til mai 2008. Han skal frem til da fungere som rådgiver for den nye sjefen. Han vil også formelt være ansatt i selskapet frem til 5. januar 2009. Zander mottar ifølge Digi.no en fallskjerm på mellom 28 og 35 millioner dollar.

(Kilde: Reuters.com, Digi.no, Slashphone.com)

Les også
Motorola kjøper halve UIQ
Les også
- Nå skal vi banke Nokia
Les også
Motorola skal skjerpe seg
Les også
Sony Ericsson vokser
Les også
Motorola stuper
Les også
Samsung banker Motorola
Les også
Nok en smell for Motorola
annonse