Til hovedinnhold

Her er Nokias nye menyer

Det ligger an til store forandringer i Nokias menysystem for smarttelefoner, S60. Under årets Tech Update i Oslo viste finnene i dag frem de nye menyene.

Neste år kommer Nokia nemlig til å lansere telefoner med berøringsfølsomme skjermer, som også vil ha såkalt "tactile feedback". Funksjonen gjør at det føles som om du trykker på ekte knapper selv om du trykker rett på skjermen. I dag har for eksempel Sony Ericssons W960i denne funksjonen.

Den nye menysystemet har et ganske annet utseende enn menyene på dagens smarttelefoner fra Nokia, og tankene flyr lett til menyene på Apples iPhone. Du vil likevel ikke ha problemer med å kjenne deg igjen hvis du har brukt en S60-telefon før.

På telefoner med trykkfølsom skjerm, er menyikonene så store at du fint kan styre de med tommelen. Ved å dra en finger langs scrollinjen i menyer, kan du navigere opp og ned.

Den nye versjonen av S60 vil også komme på telefoner uten trykkfølsom skjerm. Nokias sjef for S60-markedet, Mikko Röntynen, snakker om telefoner både med qwerty-tastatur, vanlig tastatur og telefoner uten tastatur i det hele tatt.

- Ikke kortere batteritid

Et menysystem med glidende menyer og masse ekstra grafikk, kan nødvendigvis utfordre batterikapasiteten på telefonene. Men ifølge Röntynen, behøver du ikke bekymre deg for at de nye menyene til S60 skal sluke batteritiden på den nye mobilen din.

- Det største problemet vil nok være at telefonene har større skjermer, som igjen trekker mer av batteriet. Menyene vil ikke ha noen stor effekt på hvor ofte du må lade telefonen, sier han til Amobil.

Når vi får se de første telefonene med det nye menysystemet er usikker.

- Alt jeg kan si er at de kommer i 2008, sier Röntynen.

Under kan du se Nokias video av de nye menyene. Under dagens Tech Update poengterte Röntynen at telefonen i videoen ikke finnes, og kun er en modell laget for demonstrasjonen.

(Kilder: Nokia)

annonse