Tek.no

Nyhet

Servere med "Niagara" i år

2 Nov 2005 08:18
annonse

Sun Microsystems mobiliserer for fullt og flytter lanseringen av "Niagara" fra 2006 til dette året. Grunnen til dette henger trolig tett sammen med IBMs suksess i Unix-segmentet med Power, noe man naturligvis oppfatter som en trussel.

Servere basert på "Niagara"-plattformen rapporteres dermed å være å bli klar for lansering allerede i år.

Dette betyr at "Niagara" faktisk vil lanseres tidligere enn UltraSparc IIIi+ med 4 MB prosessorcache. "Roadmap" for denne serverprosessoren har vært noe uklar og Sun har fortsatt ikke bekreftet lanseringsdato etter at man har flyttet "Niagara".

Tidligere i år ble det sagt at UltraSparc IIIi+ ville være klar for lansering før årsskiftet, mens siste uttalelser fra Sun bekrefter at tidlig 2006 trolig blir et mer aktuell lanseringstidspunkt.

Prismodellen skal bli svært aggressiv for "Niagara"-servere og man vil rette seg direkte mot IBMs Power-servere i Unix-segmentet - kanskje også OpenPower?

annonse

Rent prismessig har Sun en klar utfordring ettersom IBM også tilbyr OpenPower til relativt lav introduksjonspris til de som ønsker å komme inn i pSeries via Linux.

Unix-markedet ser ut til å miste stadig flere kunder til Linux og dette er noe Sun må ta på alvor siden de primært ønsker å levere Solaris på Sparc-bokser.

I baklomma har man Opteron-servere og "bundle"-avtaler med Novell/Red Hat. I forhold til stadig økende press på Linux-fronten kan man kanskje lure på når Sun vil bli nødt til å promotere Linux i enda større grad.

(Kilde: Cnet)

Les også
Sun åpner UltraSparc-spesifikasjon
Les også
Sun lanserer "Niagara"-servere
Les også
Sun lanserer T10000-tapedrev
Les også
Oppgraderer med UltraSparc IV+
Les også
Power5+ tar pSeries, OpenPower videre
annonse

Les også