Tek.no

Nyhet

Trelags HD DVD godkjent

(Foto: Toshiba Japan)
Hans Aaraas
11 Sept 2007 07:44

Trelags HD DVD-formatet er utviklet av Toshiba, og tar i bruk tre lag som hver kan holde 17 GB. Totalt gir dette en lagringskapasitet på 51 GB, noe som er 1 GB mer enn det en dobbeltlags Blu-ray-plate med sine 50 GB kan holde.

Det er Screendigest som melder at DVD Forum nå skal ha godkjent standarden. Verken DVD Forum eller Toshiba har lansert noen offisiell pressemelding om at formatet er godkjent, men det har vært kjent siden mai 2005 at teknologien har vært under utvikling og at Toshiba har ventet på endelig godkjenning av formatet.

Trelagsplatene vil foreløpig ikke være skrivbare, og det ventes at det vil gå en tid før produksjonen av platene er kostnadseffektiv nok til at en kommersiell lansering kan finne sted.

Ikke lesbare i dagens spillere?

Ifølge

Reghardware

vil ikke eksisterende HD DVD-spillere kunne lese formatet, noe som vil bety at de som ønsker å ta i bruk formatet vil måtte investere i en ny spiller. Verken Toshiba eller DVD Forum har heller sagt noe om hvorvidt formatet vil la seg avspille på eksisterende HD DVD-spillere.

DVD Forum ble stiftet i 1995 av bl.a. Hitachi, Pioneer, Sony og Toshiba. Hensikten med stiftelsen er å fungere som forum for utveksling og godkjenning av ideer og innovasjoner mellom disse selskapene.

(Kilde: X-bit labs)

Les også
Disney for nytt HD DVD-format
Les også
Billigere stue-Blu-ray
Les også
Mer Blu-ray for PC
Les også
Priskutt på HD DVD
Les også
2. generasjon Blu-ray
Les også
Raskeste Blu-ray-brenner hittil
Les også
Paramount velger HD DVD
Les også
Tredje generasjon HD DVD
Les også
Blu-ray-drev blir billigere
Les også
HD DVD selger mer enn Blu-ray?
annonse

Les også