Tek.no

Nyhet

Her er de nye Walkman-mobilene

(Klikk for større bilde)
Marius S Eltervåg
7 Nov 2007 13:54

W890i - Syltynn musikkmobil

Sony Ericsson W890i er en ny, tynn musikkmobil, som utseendemessig minner svært mye om forgjengeren W880i. Med metallfinish og en tykkelse på knappe 9,9 millimeter kan dette være et aktuelt alternativ for de som vil ha det smått og stilrent.

Det finnes nok av pene modeller med en rimelig tom innside. W890i ser heldigvis ut til å by på mer enn et pent ytre.

Alltid raskeste internett

For eksempel finner du støtte for både EDGE, 3G og HSPDA (super-3G). Dette er de tre raskeste standardene for å surfe på internett med mobiltelefoner i Norge, noe som betyr at du vil oppnå den raskeste hastigheten som er mulig der du befinner deg.

Ellers har telefonen firebånds GSM-støtte, som sammen med 3G (UMTS 2100) gjør at du kan ringe omtrent alle steder i verden der det finnes en eller annen form for mobildekning.

Gode musikkmuligheter

Ikke uventet har Sony Ericsson vektlagt musikkmulighetene i W890i. Telefonen har fått den nyeste versjonen av Walkman-programvaren.

W890i har i likhet med de fleste andre Walkman-modeller fra Sony Ericsson fått innebygd radio, slik at du kan få med deg nyheter og topp 20-listen mens du er på farten.

W890i har også støtte for PlayNow, som er Sony Ericssons nettsted for nedlastning av ringetoner, spill, musikk og lignende. Slike tjenester er aktuelle som aldri før, etter at mobiltelefonene begynte å få solide internettlinjer. Med HSDPA skal du i teorien kunne laste ned en musikkfil på rundt tre sekunder.

TrackID er også på plass, og er en populær funksjon som brukes til å finne navnet på sanger du hører når du for eksempel er på kafé.

Det burde ikke være noe problem å få plass til musikken din, ettersom W890i leveres med et 2 GB minnekort i pakken. Dette holder til omtrent 500 sanger av gjennomsnittlig kvalitet.

Dersom du slår av alle andre telefonfunksjoner enn musikkspilleren, skal batteriet holde i opp til 20 timer med musikklytting.

3,2 megapiksler

Selv om W890i er en musikktelefon, har ikke Sony Ericsson holdt igjen på kameraoppløsningen. Telefonen kan nemlig ta bilder med en størrelse på 3,2 megapiksler. Hvor bra resultatet blir er en annen sak, ettersom telefonen ikke har autofokus, bildestabilisator eller andre avanserte funksjoner som finnes i for eksempel Cybershot-serien.

(Klikk for større bilde)

W380i - Kamskjellsmusikk

Den andre musikknyheten fra Sony Ericssons lansering er W380i. Dette er en kamskjellstelefon med en størrelse på 9,2 x 4,9 x 1,9 cm og en vekt på 100 gram.

På utsiden av telefonen finner du en avlang OLED-skjerm med en oppløsning på 36 x 128 punkter. Denne brukes til å vise enkel informasjon som for eksempel navn på låten som spilles.

På innsiden finner du en 1,9 tommers TFT-skjerm med en oppløsning på 176 x 220 punkter.

Rist for å skifte sang

Også W380i har fått den nyeste Walkman-programvaren, sammen med PlayNow og TrackID.

I tillegg har telefonen fått innebygd bevegelsessensor, noe som gjør at du kan riste på telefonen for å skifte låt. Den vil også merke hvilken vei du holder den, slik at skjermen snur seg riktig vei i forhold til øynene dine når du ser gjennom spillelister eller ser på videoklipp.

Internminnet på 14 MB holder ikke til stort mer enn et par bilder og noen minutter med musikk, men du får med et minnekort på 512 MB i pakken når du kjøper telefonen, og kan oppgradere minnet med M2-kort dersom du trenger det.

Internetthastigheten er begrenset til EDGE, som gir deg en makshastighet på rundt 200 kbps.

Det innebygde kameraet i telefonen tar bilder i en oppløsning på opp til 1,3 megapiksler. Heller ikke denne modellen har ekte blitz, autofokus eller andre avanserte kamerafunksjoner.

Både W890i og W380i skal være å finne i norske butikkhyller i løpet av første kvartal i 2008.

(Kilder: Sony Ericsson)

annonse

Les også