Til hovedinnhold

Galaxy S selger i bøtter og spann

Finn Jarle Kvalheim

På årets IFA-messe i Berlin har Samsung nettopp annonsert langt høyere forventninger til smarttelefonåret 2010. I utgangspunktet forventet elektronikkjempen å selge 18 millioner smarttelefoner i år - tre ganger så mange som i 2009.

Nå er det tallet oppjustert til 25 millioner enheter. En stor del av disse forventes å være Galaxy S, som nylig passerte en million solgte enheter i USA.

Svakere inntjening

De oppjusterte forventningene kommer samtidig med svakere økonomiske resultater. Salget av telefoner ga 6,78 milliarder dollar i inntekter i løpet av andre kvartal av 2010. Sammenliknet med i fjor er dette en nedgang på fem prosent.

Hele Samsungs telekomavdeling, som både står for produksjon av mobiltelefoner og utstyr for mobilnettverk rapporterte for perioden en inntjening på 531,3 millioner dollar. Dette er en nedgang på 36 prosent fra samme periode i 2009.

Forventer dobling i 2011

Til tross for svekkede økonomiske resultater forventer Samsung en videre økning i antall solgte enheter. For 2011 forventer selskapet en dobling i antall solgte smarttelefoner i forhold til 2010.

Samsung skal ifølge markedssjef Y. H. Lee satse på Android fordi systemet er åpent og fleksibelt. I tillegg er det et sterkt markedet for operativsystemet. I tillegg til Android vil Samsung komme med flere telefoner basert på deres eget system Bada, og Microsofts nye operativsystem; Windows Phone 7.

(Kilde: fiercewireless.com)

annonse