Til hovedinnhold

Intel og Nokia samarbeider om 3D

Det er ingen tvil om at 3D har blitt en stor greie om dagen. Både TV-er og bærbare spillkonsoller er etterhvert utstyrt med muligheter for visning av tredimensjonale bilder.

Nå kaster også elektronikkgigantene Intel og Nokia seg på trenden, og tirsdag åpnet de to et laboratorium ved Oulu Universitet i Finland. Laboratoriet vil være en del av Intels europeiske forskningsnettverk, kjent som Intel Labs Europe.

- Kan endre måten vi bruker mobile enheter

Ifølge Intel kan et av resultatene av denne forskningen være teknologi som gir holografisk, tredimensjonal visning av personen man snakker med i telefonen. Foreløpig fins dette kun i Science Fiction-filmer, men dersom det blir utviklet kan det engasjere mobilbrukere på en helt ny måte, hevdes det fra Intel.

- 3D-teknologi kan endre måten vi bruker våre mobile enheter, og gjøre våre opplevelser med dem langt bedre, sier Nokias visepresident Rich Green i en uttalelse.

Forskningssenteret blir en del av Nokia og Intels eksisterende samarbeid med plattformen Meego. Ettersom store deler av forskningen fra laboratoriet vil bli åpent tilgjengelig, vil Meego gi best mulig fleksibilitet for utvikling av nye 3D-opplevelser, lyder det videre i uttalelsen fra elektronikkgigantene.

(Kilde: pcmag.com)

annonse