Til hovedinnhold

Nikon har mer på lager

Vi skrev tidligere i dag om den nye 70-200 f/2.8, men Nikon har flere ess i ermet. Objektivet som får en dask av fornyelsestryllestaven denne gangen er Nikons trofaste 18-200 mm f/3.5-5.6.

En liten, men antagelig svært velkommen oppdatering er låsemekanismen Nikon har gitt zoomen. Der hvor man før var plaget av en zoom som lot seg påvirke av tyngdekraften når man pekte nedover eller oppover, har man nå muligheten til å låse objektivet på vidvinkelenden. Desverre gjelder dette KUN på vidvinkelenden.

Nikon AF-S DX Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G ED VR II får samme bildestabilisator som Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II som vi skrev om tidligere i dag, og som altså er god for fire blendertrinns forbedring, i følge Nikon selv. Dette vil imidlertid avhenge av utgangspunktet og må derfor tas med en klype salt. Om man er en noenlunde stødig fotograf i utgangspunktet har man i praksis langt mindre å tjene på dette.

Det fornyede 18-200 veier hele fem gram mer enn forgjengeren, men er ellers identisk i størrelse. For en sammenligning mellom den nye og den gamle utgaven, se her.

annonse